Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Ξανά στο νοσοκομείο ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό για να παίξει σαξόφωνο

Οκτώ μήνες πριν ο Κωνσταντίνος Κάλλιας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό. Οκτώ μήνες αργότερα επέστρεψε στο νοσοκομείο για να παίξει αυτή τη φορά σαξόφωνο. Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας θέλησε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, παίζοντας σαξόφωνο κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη, στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου.

«Ήταν μια συγκινητική βραδιά για μένα, που επέστρεψα και πάλι στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όχι ως ασθενής αλλά αυτή την φορά με το σαξόφωνό μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που με φρόντισαν κατά τις 14 μέρες της νοσηλείας μου και με τη συμπαράστασή τους βγήκα νικητής. Η παρουσία μου και οι μουσικές μου ελπίζω να έδωσαν έστω μια μικρή ελπίδα στους ασθενείς ότι μπορούν να βγουν νικητές», δήλωσε ο κ. Κάλλιας και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς και τον διοικητή του νοσοκομείου, Βαγγέλη Ρούφο, οι οποίοι τον κάλεσαν στην εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο και ήταν ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε: «Στα μέσα Μαρτίου εκδήλωσα πνευμονία και νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν γνωρίζω πώς κόλλησα κορωνοϊό, προφανώς από κάποιον ασυμπτωματικό γιατί υπήρχαν αρκετοί ασυμπτωματικοί στην πόλη. Τότε είπαν ότι πήγα στο εξωτερικό και ότι κόλλησα εκεί, αλλά αυτό δεν ισχύει, δεν είχα πάει στο εξωτερικό. Μπήκα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πνευμονία και τις πρώτες ημέρες είχα ανοσμία και αγευσία».

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας εξομολογήθηκε πως είχε φοβηθεί εξαιτίας του βήχα του. «Έβηχα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη και φοβήθηκα πως κάτι δεν πάει καλά. Όμως στο νοσοκομείο με φρόντισαν, μου έκαναν καθημερινά εξετάσεις και ο κορεσμός του οξυγόνου ήταν σε καλά επίπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως την 8η ημέρα της νοσηλείας του έπεσε ο πυρετός, τη 12η μέρα του έκαναν τεστ και βγήκε αρνητικό και την 14η μέρα ξαναέκανε τεστ το οποίο βγήκε πάλι αρνητικό και ως εκ τούτου πήρε εξιτήριο.

«Ευτυχώς είχα την αμέριστη συμπαράσταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που με φρόντισαν πάρα πολύ καλά και κατάφερα να νικήσω τον κορωνοϊό. Παρότι ακούω ότι σε άλλους άφησε προβλήματα, ο κορονοϊός εμένα δεν μου άφησε κανένα πρόβλημα. Είμαι υγιέστατος και έξι μήνες μετά την έξοδό μου από το νοσοκομείο έκανα τεστ αντισωμάτων και έδειξε ότι έχω αρκετά αντισώματα κι αυτό είναι ευχάριστο γιατί πολλοί ασθενείς που θεραπεύτηκαν δεν έχουν αντισώματα. Τώρα προσέχω πάρα πολύ γιατί ακούγονται διάφορα για τον ιό. Όταν έρθει το εμβόλιο σίγουρα θα πάω να το κάνω», τόνισε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το