Αθλητισμός

Αλαλούμ στο φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου

Αλαλούμ στο χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού Βόλου με την Καλαμάτα. Η συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νεάπολη στις 10 το πρωί, αλλά μία ώρα πριν την έναρξη αποφασίστηκε να γίνει στο αθλητικό κέντρο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Όσο για το αποτέλεσμα, η μεσσηνιακή ομάδα έφτασε σε άνετη νίκη με 4-0.

Ό,τι και να γράψουμε για το χθεσινό φιλικό θα είναι λίγο. Κατ’ αρχάς, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκτέθηκε στον κόσμο της, αφού είχε ανακοινώσει πως το ματς θα διεξαγόταν στο στάδιο της Νεάπολης. Όμως όσοι φίλαθλοι πήγαν εκεί χθες το πρωί βρήκαν το γήπεδο κλειστό και αποχώρησαν απογοητευμένοι.
Ο αγωνιστικός χώρος κρίθηκε ότι δεν είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή αγώνα και οι ιθύνοντες των δύο ομάδων αποφάσισαν να γίνει το παιχνίδι στον Άγιο Γεώργιο, με την σχετική ανακοίνωση να αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός μόλις στις 9 το πρωί, δηλαδή μία ώρα πριν την έναρξη. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Στον Ολυμπιακό δεν γνώριζαν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου;
Βέβαια, από μία άποψη είναι προτιμότερο που οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν είδαν αυτό το παιχνίδι, το οποίο ευτυχώς είχε διάρκεια 70 και όχι 90 λεπτών, αφού η σαφώς πιο έτοιμη Καλαμάτα επικράτησε εύκολα με 4-0. Αν ο αγώνας είχε μεγαλύτερη διάρκεια, ίσως και η το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χθεσινό ρεπορτάζ της «Θ», που κατά κάποιο τρόπο προέβλεπε μια βαριά ήττα του Ολυμπιακού, η οποία έπληξε το γόητρό του. Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις ολοκλήρωσαν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους, ενώ οι Καλαματιανοί τελείωσαν το βασικό δικό τους. Βρίσκονται πολύ πιο μπροστά όσον αφορά ατο μοντάρισμα της ομάδας, καθώς και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης.
Όπως αποδείχθηκε, το χθεσινό φιλικό ήταν αχρείαστο για τον Ολυμπιακό και έγινε μόνο για να εξυπηρετηθεί η Καλαμάτα, με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν φιλικές σχέσεις. Εξάλλου, ακόμη και η πρωινή ώρα του παιχνιδιού επιλέχθηκε επειδή βόλευε τους Μεσσήνιους, ώστε στη συνέχεια να αναχωρήσουν για τη βάση τους.
Το 0-1 έγινε στο 12’ με κεφαλιά του Μαρκόφσκι και το 0-2 στο 21’ με σουτ του Τσελεπίδη. Στο 55’ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-3 από τον Λουκίνα, για να διαμορφώσει το τελικό 0-4 ο Ασαμόα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (72’).
Για τον Ολυμπιακό, μεταξύ άλλων που δοκιμάζονται, έπαιξε ο Όσκαρ Σιαφά (σέντερ φορ από την Ισημερινή Γουινέα), ενώ χρησιμοποιήθηκαν οι Σκοπελίτης, Κόλα, Χολέβας, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αντίθετα δεν αγωνίστηκαν Ξενοδόχοφ, Μπάτροβιτς και Κατσούκης.
Διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Βοηθοί: Κ. Τασιόπουλος, Μπέλλου (Θεσσαλίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Α’ ημίχρονο): Κωνσταντίνου, Σκοπελίτης, Ναά, Φιλίποβιτς, Μαρκοπουλιώτης, Ντιαμπί, Κόλα, Χάσεκ, Ξύδας, Σουλεϊμάν, Βερνάρδος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β’ ημίχρονο): Κωνσταντίνου, Βλάχος, Αρναούτογλου, Χολέβας, Παπακώστας, Πατρώνης, Χατζής (65’ Μπουλάτοβιτς), Μπονανά (72’ Ενκόα), Κουντουριώτης, Σιαφά, Ντουάρτε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Λουπάνο, Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Νάνι, Παπατόλιος, Κόκκορης, Μαρκόφσκι. (Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Κουτς, Καραχάλιος, Λουκίνας, Ασαμόα, Σκεντεράι, Ματέους).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προς ματαίωση η διαγωνιστική διαδικασία για το έξυπνο σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας

Eκτάκτως θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το μεσημέρι, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου…

30 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΟΛΑΤΙΔΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, προπάππου,…

30 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΦΑΝΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΦΑΝΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΥ συντ/χου οδοντιάτρου…

30 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της λατρευτής μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής…

30 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

30 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΓΕΩΡ. ΠΕΤΡΑ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ ΓΕΩΡ. ΠΕΤΡΑ τελούμε…

30 Μαρτίου 2024