Τοπικά

Αλαλούμ για το Δικαστικό Μέγαρο – Άλλα λέει στους βουλευτές της Ν.Δ. και άλλα στον Αλ. Μεϊκόπουλο ο Κ. Τσιάρας

Στην άποψη ότι το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο Βόλου είναι κατάλληλο επιμένει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις προτάσεις που έχουν γίνει για μεταφορά των δικαστηρίων σε άλλες δομές (ΙΑΑΑ Βόλου, ΕΚΚΝ Βόλου). Απαντώντας εγγράφως στον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλο, ο οποίος ζήτησε τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς και να εξεταστούν οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Ομάδα Εργασίας σχετικά με την καταλληλότητα χώρων για μετεγκατάσταση, ο κ. Τσιάρας είναι κατηγορηματικός ότι τα προτεινόμενα οικόπεδα δεν πληρούν τη βασική προδιαγραφή, να βρίσκονται δηλαδή σε κεντρική και περίοπτη θέση της πόλης, προϋπόθεση που πληροί το υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο.

Ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η τελευταία εκ των οποίων ήταν πριν από δυο μέρες, ο υπουργός Δικαιοσύνης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής ενός νέου δικαστικού μεγάρου που θα πληροί τις προϋποθέσεις και θα κατασκευαστεί, όπως είπε, σε περιοχή εκτός του ιστορικού κέντρου της πόλης, με την μέθοδο ΣΔΙΤ. Επίσης, έχει πει στους βουλευτές ότι θα δοθούν χρήματα για τις αναγκαίες επισκευές στο υπάρχον κτίριο. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στην e-thessalia.gr ο βουλευτής Αθ. Λιούπης.

Όμως, στη γραπτή απάντησή του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσιάρας διατυπώνει εκ διαμέτρου αντίθετη θέση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι έχει ανατεθεί η μελέτη για την αποκατάσταση και γενική επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου και ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, η διοίκηση του Πρωτοδικείου πρέπει να μεριμνήσει για τη δρομολόγηση των εργασιών στοιχειώδους συντήρησης του κτιρίου.

“Δε διαφαίνεται πολιτική βούληση για την επίλυση του κτιριολογικού ζητήματος του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καθώς ο Υπουργός δεν αναλαμβάνει καμία σοβαρή πρωτοβουλία και περιορίζεται σε λύσεις «ρετούς» υπό τη μορφή συντήρησης, αποκατάστασης και γενικής επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου και αρωγή εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κι αυτή, ωστόσο, «εφόσον κριθεί αναγκαία», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Απάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης για τη Μετεγκατάσταση Δικαστικού Μεγάρου Βόλου (1)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το