Ελλάδα

Αλ. Τσίπρας: Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι

τσίπρας μνημείο

Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για τα 41 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας.

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), πραγματοποιείται στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τσίπρας - Ζωή μαζί σε εκδήλωση για την κατάρρευση της δικτατορίας

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τα φλας των φωτογράφων να σπεύδουν να απαθανατίσουν την συνάντησή τους, η οποία έγινε σε ευχάριστο κλίμα.

Θερμή χειραψία είχε ο πρωθυπουργός και με την πρώην υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

Νωρίτερα, με μια προσεκτικά και διπλωματικά γραμμένη ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου είχε επισημοποιήσει το πολιτικό διαζύγιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Της ανακοίνωσης είχε προηγηθεί η δίωρη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στην Πρόεδρο της Βουλής τον προβληματισμό του για τηθεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.

Τσίπρας - Ζωή μαζί σε εκδήλωση για την κατάρρευση της δικτατορίας

«Η ημέρα της πτώσης της δικτατορίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Είναι μια σημαδιακή στιγμή απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την 41η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Τσίπρας - Ζωή μαζί σε εκδήλωση για την κατάρρευση της δικτατορίας

«Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή μόνο όταν ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από τις αξίες της υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, των κοινωνικών δικαιωμάτων και της λαϊκής συμμετοχής» τονίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας «μια τέτοια επέτειος έχει νόημα ακριβώς επειδή μας υπενθυμίζει τη διαχρονική σημασία των αγώνων για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο, επειδή δίνει νόημα στους σημερινούς προβληματισμούς, τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του λαού».

«Η αφύπνιση συνειδήσεων, και η ιστορική γνώση ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παραμένουν και σήμερα πολύτιμες παρακαταθήκες. Το δικό μας χρέος είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το