Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Βαριά η σημασία του ΟΧΙ του λαού και της Εθνικής Αντίστασης. Πολύτιμο το αξιακό τους φορτίο»

Σε μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:
«28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής. Τιμούμε και θυμόμαστε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που διάλεξαν την ελευθερία και ενωμένοι, υπερήφανοι και αποφασισμένοι αγωνίστηκαν απέναντι στο γερμανικό ναζισμό, τον ιταλικό φασισμό, τον κατακτητή.

Η μικρή Ελλάδα υψώνει θαρραλέα το ανάστημά της. Η Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, ο απλός κόσμος, διεκδίκησαν με το αίμα και τη θυσία τους μια χώρα λεύτερη.
Ημέρα υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες.

Το πάνδημο ΟΧΙ, η αντίσταση, το Αλβανικό Έπος ήταν προϊόν της θέλησης του ανυπότακτου λαού που δεν λογαριάζει τελεσίγραφα και δείχνει τον πατριωτισμό του στο πεδίο της μάχης.

Βαριά η σημασία της Εθνικής Επετείου και πολύτιμο το αξιακό της φορτίο. Η ελευθερία, η Δημοκρατία, η εθνική υπερηφάνεια είναι αποκτήματα που αποκτώνται με αγώνα μόνιμο και καθημερινό.
Απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία προβάλλουμε τα δημοκρατικά μας ιδεώδη και η θυσία των προγόνων μας είναι αταλάντευτο χρέος ενότητας και προσήλωσης σε αυτά.

Οφείλουμε με αφορμή την φετινή επέτειο να αναδείξουμε και ορισμένες αλήθειες. Το να γνωρίζουμε σε βάθος εκείνα τα γεγονότα είναι κομβικό στο διαμορφώσουμε τις σημερινές μας άμυνες απέναντι σε επίδοξους υμνητές της ναζιστικής ιδεολογίας που προκάλεσε την μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βίωσαν το γερμανικό ζυγό, έτσι και στην Ελλάδα κατά την περίοδο της τριπλής κατοχής δεν συνέπραξαν όλοι για το κοινό καλό. Δεν έβαλαν όλοι την Πατρίδα πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα και τις ιδεολογικές τους συμπάθειες.

Για τις αλήθειες αυτές έχει απαντήσει η Ιστορία, χρέος μας να κάνουμε σωστά την ανάγνωση και να μην υποπέσουμε ξανά στα ίδια λάθη. Δυστυχώς αρκετές χώρες της Ευρώπης από διαφορετική αφετηρία, 82 χρόνια πίσω όπως και τώρα δεν «έμαθαν», επέλεξαν να δώσουν τη σκυτάλη σε ακροδεξιούς πολιτικούς, θέτοντας ξανά την ιδέα και το όραμα της ενωμένης δημοκρατικής Ευρώπη σε διαπραγμάτευση.

Η Ελλάδα, όμως, θα βρει ξανά τον τρόπο και θα δώσει το μήνυμα της αλλαγής και της Δημοκρατίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το