Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος: Τροπολογία για να καλύψει το κράτος το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Τροπολογία κατέθεσαν 16 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με πρωτοβουλία της τομέαρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία ζητούν το κράτος να καλύψει πλήρως το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν υποστεί δραστική μείωση των εισοδημάτων τους, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας και την κατακρήμνιση του τζίρου τους με αποτέλεσμα μία στις τρεις να δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν το επόμενο διάστημα. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής του δώρου Χριστουγέννων ή μέρους αυτού.

Το κράτος οφείλει να καλύψει πλήρως το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με βάση τον ονομαστικό τους μισθό, ώστε και οι επιχειρήσεις να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά και οι εργαζόμενοι να λάβουν την απαραίτητη τόνωση του εισοδήματος και της καταναλωτικής τους δυνατότητας ενόψει των γιορτών.

«Η κυβέρνηση που επέλεξε να μη στηρίξει ουσιαστικά επιχειρήσεις και εργαζομένους οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο καλείται εκ νέου εν μέσω των νέων περιοριστικών μέτρων να πράξει το αυτονόητο και να δείξει ανθρωπιά» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το