Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Το Νοσοκομείο Βόλου αναμένει στο ακουστικό για τις κλίνες ΜΕΘ που έχουν γεμίσει

Την κατάσταση «συναγερμού» στην οποία βρίσκεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με τις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που προορίζονται για ασθενείς με κορωνοϊό να έχουν γεμίσει, μετέφερε με Ερώτησή του στο Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο Βουλευτής ρώτησε ευθέως τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και αν ναι ποιος είναι ο σχεδιασμός, ώστε να συμμετέχουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του Νομού Μαγνησίας στη μάχη απέναντι στην πανδημία, αλλά και αν έχει γίνει εγκαίρως η απαραίτητη καταγραφή των ιδιωτικών δομών της Μαγνησίας που θα μπορούσαν να συνδράμουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος, χθες 10/11/2020 διαθέσιμο κρεβάτι για ενδεχόμενη νοσηλεία Covid στο Αχιλλοπούλειο ήταν μόνο ένα, όταν κάθε μέρα εμφανίζεται στη Μαγνησία διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και οι υγειονομικές ανάγκες είναι πιεστικές. «Η ανάγκη συμμετοχής των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στη μάχη κατά της πανδημίας είναι παραπάνω από επείγουσα, ωστόσο ο συντονισμός και η οργάνωση της συνεργασίας τους με τις δημόσιες δομές θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα», ανέφερε ο Βουλευτής, τονίζοντας ωστόσο ότι σύμφωνα και με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, η επικοινωνία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια είναι κάτι παραπάνω από προβληματική.
Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία, σύμφωνα με την οποία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021 παρατείνεται η αναγκαστική διάθεση στο δημόσιο για κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και ιδιωτικών νοσοκομείων και θεραπευτηρίων εν συνόλω, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη φάση της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού είχε προτείνει το σχεδιασμό της επίταξης ιδιωτικών κλινών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας και την καλύτερη οργάνωση και οχύρωση του δημοσίου συστήματος υγείας, όπως και την έγκαιρη πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», τόνισε ο Βουλευτής επισημαίνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να διατεθεί από τον ιδιωτικό τομέα ο απαραίτητος αριθμός κλινών και προσωπικού ΜΕΘ για νοσηλεία πιθανών ασθενών με κορωνοϊό για να στηριχθεί αποτελεσματικά το έργο του Νοσοκομείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το