Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Στην Ελλάδα της ΝΔ, με χρέος 380 εκατ. ευρώ κυβερνάς, αλλά για 15.000€ μένεις στο δρόμο»

Σε δήλωση του για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

“10 χρόνια πριν, το γύρο του κόσμου έκαναν φωτογραφίες ανθρώπων στην Ισπανία του Ραχόϊ που ξεσπιτώνονταν βίαια προκειμένου το σπίτι τους να περάσει στα χέρια των funds και των εταιρειών real estate. Στη δίνη της χρηματοπιστωτικής ύφεσης που δοκίμαζε και την Ελλάδα, άνθρωποι που δυσκολεύονταν να αποπληρώσουν τις δόσεις του δανείου του «προσεύχονταν» να μην γίνουμε Ισπανία.

10 χρόνια μετά, στην Ελλάδα της ανάπτυξης Μητσοτάκη, οι εικόνες της σπασμένης πόρτας μιας χαμηλοσυνταξιούχου για οφειλές 15.000 ευρώ αποκάλυψαν μία από τις πολλές ιστορίες που θα βλέπουμε όλο και συχνότερα εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου Μητσοτάκη και της πλήρους άρσης του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τα χρέη των πολιτών σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες ενέργειας σωρεύονται, καθώς η ακρίβεια εξαφανίζει το εισόδημά τους. Οι πολίτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, ενώ τα επιτόκια δανεισμού εκτοξεύονται και μια νέα γενιά κόκκινων δανείων εκτρέφεται μέσα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Την ίδια στιγμή, πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, ανάμεσα στους οποίους και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, έχουν προγραμματιστεί για το 2022, ενώ στον εξωδικαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε 3 στους 100 δεν κατόρθωσαν να ενταχθούν σε ρύθμιση.

Ευνοϊκή η συνθήκη για τα funds και τα πάσης φύσεως «κοράκια», η ασφυξία πολιτών και επαγγελματιών. Η ασυδοσία των funds και των τραπεζών θα γίνεται ακόμα χειρότερη. Στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος για το Νοέμβριο του 2022 προαναγγέλλεται η παράκαμψη των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων που απαγόρευσαν στα funds και στους servicers να διενεργούν πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών με στόχο να απελευθερωθούν πλήρως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Είναι η «καταπληκτική ποιότητα ζωής» που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης σε μια χώρα των αντιφάσεων όπου με χρέος 380.000.000 ευρώ μπορείς να κυβερνάς, αλλά για 15.000 ευρώ σου σπάνε την πόρτα και μένεις στο δρόμο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το