Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Σε προβληματικές συνθήκες η προετοιμασία Ελλήνων αθλητών λίγο πριν τους Ολυμπιακούς»

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει για τις προβληματικές συνθήκες προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

“Απομένουν 240 ημέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ενώ σε περίπου 35 εβδομάδες οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη θα «στριμώχνονται» για μια φωτογραφία δίπλα στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα καταφέρουν να διακριθούν.
Όταν, όμως, σβήσουν τα φώτα και σταματήσουν τα φλάς της δημοσιότητας, οι έλληνες αθλητές και οι ελληνίδες αθλήτριες θα επιστρέψουν στο «σκοτάδι» των παραμελημένων εγκαταστάσεων και στις άθλιες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.
Η χθεσινή κραυγή αγωνίας των αθλητών ρίψεων στο Στίβου για την καθολική ανεπάρκεια κατάλληλων χώρων προπόνησης εν όψει, μάλιστα, Ολυμπιακών Αγώνων, έρχεται να προστεθεί στις συνέπειες της άκρως επιθετικής και εχθρικής προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό κυβερνητικής πολιτικής της τελευταίας τετραετίας.
Οι θλιβερές εικόνες που δημοσιοποίησε πριν λίγες ημέρες η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου για περισσότερες από 20 ημέρες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξαιτίας μιας, αν μη τι άλλο, «περίεργης» κλοπής καλωδίου. Ο «ξαφνικός θάνατος» του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη – δια χειρός Αυγενάκη – και η μετατροπή του σε εργοτάξιο προς όφελος της εργολήπτριας εταιρείας δημιούργησε ακόμα επαχθέστερες συνθήκες για τον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την συντήρηση και τη λειτουργική επάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων, να επιταχύνει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία μεταφοράς των αθλητικών υποδομών του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες προπόνησης και ολυμπιακής προετοιμασίας”.

Share
Ετικέτες: Μεϊκόπουλος

Πρόσφατα άρθρα

15χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από 14χρονο συμμαθητή του σε καβγά σε σχολείο – Δείτε βίντεο

Τραγική κατάληξη είχε ο καβγάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε λύκειο της Βόρειας Καρολίνας των…

29 Νοεμβρίου 2023

Μόνο η Νίκη χαμογέλασε στη Β’ Εθνική βόλεϊ γυναικών

Μόνο η Νίκη χαμογέλασε στην 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής βόλεϊ γυναικών από τις ομάδες…

29 Νοεμβρίου 2023

Εναρκτήρια εκδήλωση των ξενόγλωσσων προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Εκδήλωση των Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την περασμένη…

29 Νοεμβρίου 2023

Ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου στην Αγριά το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Με κεντρικό θέμα «Θεσσαλία: Τα φαρμακεία στο πλευρό του πολίτη» θα πραγματοποιηθεί στις 2 &…

29 Νοεμβρίου 2023

Δράση ευαισθητοποίησης από την ΤΟΜΥ Αγριάς για τον HIV

Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS Το…

29 Νοεμβρίου 2023

29χρονη συνελήφθη για «βιασμό» συνεπιβάτη με στοματικό σεξ – Προσπάθησε να δωροδοκήσει το πλήρωμα

Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνίστρια μια 29χρονη Ρωσίδα η οποία συνελήφθη αφού φέρεται να έκανε…

29 Νοεμβρίου 2023