Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: “Το δεύτερο lockdown είναι αποκλειστικά άριστο δημιούργημα της ΝΔ”

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο υγειονομικό κομμάτι της πανδημίας, οι ανεπαρκείς ενέργειες της κυβέρνησης, αλλά και το οικονομικό αποτύπωμα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, αποτέλεσαν το κύριο μέρος της παρέμβασης του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής στις 05/11/2020 κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι στο πρώτο lockdown οι πολίτες έδωσαν με την πειθαρχία και τις θυσίες τους την απαραίτητη πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση να προετοιμάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας για το δεύτερο κύμα και να θωρακίσει τη χώρα. «Τι κάνατε σε αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν; Λίστες Πέτσα και εκατομμύρια στα κανάλια. Νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, καμία ουσιαστική βοήθεια στον κόσμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, επιδότηση όχι της εργασίας, αλλά της αναστολής της εργασίας και εν τέλει με νόμο τη ρευστοποίηση της περιουσίας και την απώλεια της α’ κατοικίας για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όλα αυτά μέσα στη δίνη του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού», τόνισε ο Βουλευτής συμπεραίνοντας ότι το δεύτερο lockdown είναι ένα «αποκλειστικά άριστο δημιούργημα της ΝΔ».
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε εκτεταμένα και στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις τέσσερις παθολόγοι αντί για δεκατέσσερις, όπως θα έπρεπε. « Έρχονται γιατροί να κάνουν εφημερίες όταν δεν έχουν εφημερία. Έρχονται νοσηλευτές να κάνουν βάρδια όταν δεν είναι στο πρόγραμμα τους να κάνουν βάρδια», σημείωσε ο Βουλευτής ρωτώντας ευθέως πού είναι επιτέλους οι περιβόητες προσλήψεις ιατρών που ανακοινώνονται καθημερινά από την κυβέρνηση αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει.

«Πού είναι οι νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, τα ολιγομελή τμήματα; Πού είναι η αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω του συνωστισμού; Πού είναι τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;» επεσήμανε ο Βουλευτής.
Τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι λειτουργεί ως το απαραίτητο παρακολούθημα του νέου πτωχευτικού κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα. Με τον πομπώδη αλλά πονηρό τίτλο: «Επιτάχυνση εκδίκασης υποθέσεων», στην πραγματικότητα στέλνεται μια μόνο κατηγορία υποθέσεων, αυτή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στο σύντομο προσδιορισμό και στη σύντομη απόφαση και με τον τρόπο αυτό η ΝΔ εξασφαλίζει την κατάσχεση των σπιτιών των αδύναμων οφειλετών από τις τράπεζες.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής έκανε ονομαστική αναφορά σε ιατρούς στελέχη του Νοσοκομείου Βόλου συγχαίροντάς τους από το βήμα της Βουλής για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους όλο αυτό το διάστημα για την καλύτερη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της Μαγνησίας χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία.
«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι εδώ και θα ασκήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου επιτέλους να ξυπνήσει το Υπουργείο Υγείας, να ξυπνήσουν οι υγειονομικές περιφέρειες και να ενισχύσουν έμπρακτα αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας», διαβεβαίωσε σε έντονο τόνο ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το