Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: «’Οψιμο και προσχηματικό το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη για την εστίαση»

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο πανδημίας, δύο παρατεταμένα και πολύμηνα lockdown που έχουν φέρει την κοινωνία και την οικονομία στα όρια της, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει ότι η κυβέρνηση «θυμήθηκε» να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την κάλυψη μέρους των εξόδων των επιχειρήσεων εστίασης για τον εφοδιασμό πρώτων υλών για τους τρεις πρώτους μήνες της επαναλειτουργίας τους. Σε δήλωσή του επισημαίνει:
«Η ΝΔ προσφεύγει για ακόμη μία φορά σε μία ενίσχυση «για τα προσχήματα» στους επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν πληγεί από την πανδημία όσο κανένας άλλος κλάδος, ενώ εδώ και τόσο καιρό δεν έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική τους επιβίωση, όπως έπραξαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Γερμανία όπου η εστίαση στηρίχθηκε ουσιαστικά, με επιδότηση ως και 70% του χαμένου τζίρου για όσο υπολειτουργούσε.
Ο κ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζοντας για το αυτονόητο, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης με στόχο την ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης, το οποίο, όμως, αποτυγχάνει να απαντήσει στο πώς αυτή θα γίνει πραγματικά χωρίς ουσιαστική επιδότηση της εργασίας, χωρίς «κούρεμα» των σωρευμένων χρεών των επιχειρήσεων, χωρίς θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού για τη στήριξη των επαγγελματιών ως φυσικά πρόσωπα, μέτρα τα οποία έχει ήδη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μία μέρα πριν το «όψιμο» ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη.
Μένει να δούμε αν τουλάχιστον αυτή το φορά, η ελλιπής αυτή στήριξη θα αφορά τελικά το σύνολο του κλάδου της εστίασης, ώστε να μη μείνει μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων και πάλι εκτός, όπως έγινε με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης των Περιφερειών…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το