Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ο αγώνας για τη βελτίωση των όρων εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη

“Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τις θυσίες και τους αγώνες των εργαζομένων για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους”, τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος. Όπως ειδικότερα αναφέρει:
Στη σημερινή εποχή που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κυριάρχησαν στο χώρο της εργασίας, οδηγώντας σε συρρίκνωση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει επίκαιρο. Ειδικότερα στη χώρα μας όπου τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές που απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, η σημερινή Κυβέρνηση καταφέρνει βήμα-βήμα να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση με μια σειρά εμβληματικά μέτρα και νόμους, όπως η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού με παράλληλη κατάργηση του ρατσιστικού υποκατατώτατου μισθού, η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Τα μέτρα αυτά οδηγούν σε βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και η προσπάθεια συνεχίζεται μετά την έξοδο της χώρας μας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ υπέρ του κόσμου της εργασίας και απέναντι στις αντεργατικές πολιτικές των συντηρητικών δυνάμεων που ευνοούν την άνοδο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς.
Ο αγώνας για τη βελτίωση των όρων εργασίας και αμοιβής είναι συνεχής και αδιάκοπος και αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Μια ανάπτυξη για τους πολλούς.
Στεκόμαστε απέναντι σε όσους επιθυμούν επαναφορά της πρότερης κατάστασης απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι αγώνες και οι θυσίες των εργαζoμένων είναι χαραγμένοι στη συλλογική μνήμη και η συνεχής βελτίωση των δικαιωμάτων τους και της μισθολογικής τους θέσης αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το