Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Νέα δεδομένα επιβάλουν την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγ.Ιωάννη»

Στη Βουλή έφερε εκ νέου το θέμα της αναβάθμισης του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισημαίνοντας σε σχετική Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ότι από το 2020 έχουν προκύψει νέα δεδομένα στο Λιμενικό Σώμα που κάνουν πλέον

εφικτή την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στον Άγιο Ιωάννη λειτουργούσε Λιμενικός Σταθμός ο οποίος καταργήθηκε το 2014 ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στα Λιμεναρχεία και τους περιφερειακούς Λιμενικούς Σταθμούς, και έτσι ο σταθμός μετατράπηκε σε Λιμενικό Φυλάκιο για την εποπτεία ολόκληρης της ακτογραμμής. «Με την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, ουσιαστικά, δηλαδή, καμία αστυνόμευση στο Αν. Πήλιο και στις ακτές της Ανατολικής Μαγνησίας από την Σκιάθο μέχρι τον Αγιόκαμπο Λάρισας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού, έχει επιφέρει δικαιολογημένη ανησυχία στους αλιείς της περιοχής αλλά και στην τοπική κοινωνία, λόγω της επακόλουθης αύξησης των φαινομένων άναρχης και παράνομης αλιείας, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Ταυτόχρονα, η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πολλές και πολυσύχναστες παραλίες, αποτελώντας πόλο έλξης μεγάλης μερίδας τουριστών ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ενώ λειτουργεί και αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό σκαφών.
«Η αλιεία και ο θερινός τουρισμός αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας της περιοχής. Η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού πλήττει σημαντικά και τους δύο τομείς, καθώς από τη μία πλευρά οδηγεί σε φαινόμενα ανέλεγκτης και παράνομης αλιείας και από την άλλη πλευρά διασαλεύει την ασφάλεια των πολυσύχναστων παραλιών της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να και επισημάνει ότι από το 2020, έχουν προκύψει νέα δεδομένα στο Λιμενικό Σώμα, με αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1.500 (σύνολο σήμερα 9.500 οργανικές θέσεις). «Τα νέα δεδομένα, δίνουν τη δυνατότητα στελέχωσης και επαναλειτουργίας λιμενικών σταθμών, όπως αυτός του Αγ. Ιωάννη, με στόχο την βέλτιστη δυνατή εποπτεία παραθαλάσσιων περιοχών», ανέφερε προς τον αρμόδιο Υπουργό, καλώντας τον να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το