Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Να ολοκληρωθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα έργα υποδομής στην Αμαλιάπολη Μαγνησίας

Να επιλυθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην Αμαλιάπολη που κινδυνεύει εξαιτίας των καθυστερήσεων με απένταξη, αλλά και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι απαραίτητες επισκευές στο οδικό δίκτυο της Αμαλιάπολης, η κακή ποιότητα του οποίου δυσχεραίνει την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε πως η Αμαλιάπολη, λόγω του φυσικού της κάλλους, αποτελεί τουριστικό θέρετρο του Δήμου Αλμυρού, που κάθε χρόνο προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα. Φέτος μάλιστα, είναι έτοιμο να λειτουργήσει για πρώτη φορά το καταδυτικό πάρκο της περιοχής, το οποίο αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό, που τόσο έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, οι προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής και ανάδειξης του τουριστικού της προϊόντος, υποβαθμίζονται σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο από σημαντικά προβλήματα σε έργα υποδομών στην περιοχή.

Από το 2018 και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έχει υπογραφή η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αλμυρού και σχετικού αναδόχου για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης και δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή. Ωστόσο, εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια το έργο έχει προχωρήσει ελάχιστα με τελική κατάληξη την κήρυξη του αναδόχου έκπτωτου. «Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε δικαιολογημένη ανησυχία καθώς ένα έργο πνοής για την περιοχή έχει καθυστερήσει δραματικά και αν οι διαδικασίες δεν προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό, κινδυνεύει με απένταξη», τόνισε ο Βουλευτής.

Τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων προκαλεί και το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής, με τους ντόπιους να αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί πλήθος ατυχημάτων εξαιτίας της φθοράς και της κακή ποιότητας του οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ επισημαίνουν ότι το μόνο κομμάτι του οδικού δικτύου του Δήμου που δεν έχει δεχθεί καμία επισκευή είναι το κομμάτι που συνδέει την Αμαλιάπολη με το διπλανό χωριό της Σούρπης.

Ο Βουλευτής σημείωσε ότι: «τα εν λόγω προβλήματα υποβαθμίζουν ποιοτικά την Αμαλιάπολη που αποτελεί τον τουριστικό πόλο έλξης του Δήμου Αλμυρού και αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης της περιοχής», τονίζοντας ότι ειδικά σήμερα, που η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά το τουριστικό προϊόν της χώρας, όλες οι ενέργειες θα πρέπει να κατευθύνονται στην άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και στην έμπρακτη ενίσχυση των τουριστικών περιοχών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το