Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα δάση της Μαγνησίας»

Σε δήλωση του για τις πυρκαγιές, την πυροπροστασία και την ανάγκη να προστατευτούν τα δάση της Μαγνησίας από πυρκαγιές ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

“Η χώρα δοκιμάζεται για δεύτερη ημέρα από πολλαπλά πύρινα μέτωπα. Η σκέψη μας είναι σε όλους τους ανθρώπους που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών καταβάλλοντας για ακόμα μια χρονιά υπεράνθρωπη προσπάθεια, στους εθελοντές και στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις καταστροφικές φωτιές.
Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνδράμουν το πυροσβεστικό έργο, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, του περιβάλλοντος και της πανίδας. Πολύτιμη η συμβολή των εθελοντών στη διάσωση των ζώων που είναι αβοήθητα.
Η επόμενη ημέρα διαμορφώνεται δυσοίωνη για την Αττική, με τα δάση της να εξαφανίζονται χρόνο με το χρόνο και την περιοχή να μετατρέπεται σε μια θερμική νησίδα που τα καλοκαίρια θα βράζει.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ευκαιριακά ως δικαιολογία για τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται. Γι’ αυτό και η διαπίστωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια ότι «η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας» προκαλεί εντύπωση όταν λίγες ημέρες πριν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν τον Νόμο για την Αποκατάσταση της Φύσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι πυρκαγιές πρέπει να προλαβαίνονται, γι’ αυτό και η πυροπροστασία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα με έγκαιρη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και καθαρισμούς των δασωδών τμημάτων, ώστε να καθίστανται λιγότερο εύφλεκτα.
Το φετινό καλοκαίρι είναι κρίσιμο για την περιοχή μας. Πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τα δάση. Η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνδυασμό με το αίσθημα ευθύνης και την ευσυνειδησία όλων μας θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για ένα ασφαλές καλοκαίρι για τη Μαγνησία, χωρίς πυρκαγιές”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Don Leon: Ο τράπερ απολογείται αύριο στον ανακριτή με τους συγκατηγορούμενούς του για την συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ

Αντιμέτωπος με βαριά κακουργηματική δίωξη βρίσκεται ο τράπερ Don Leon ο οποίος συνελήφθη ως μέλος…

5 Δεκεμβρίου 2023

Το 1-1 δεν ικανοποίησε Θησέα και Πύρασο στην Α’ ΕΠΣΘ

Από τη στιγμή που αναβλήθηκε το Αγία Άννα-Ολυμπιακός, το σημαντικότερο ματς της 10ης αγωνιστικής της…

5 Δεκεμβρίου 2023

Πριν

Εντυπωσιακή ήταν από ψηλά η εικόνα και η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι του…

5 Δεκεμβρίου 2023

Εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης στα Καλά Νερά

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης δρόμου στα Καλά Νερά. Μετά τις “πληγές” που άφησαν…

5 Δεκεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Διαρκή και χωρίς λύση τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων της Μαγνησίας»

Σε νέα παρέμβαση για τις σχολικές υποδομές της Μαγνησίας προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

5 Δεκεμβρίου 2023

Επίθεση σε Καλόγηρο από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού

Νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας Μίλτο Καλόγηρο εξαπέλυσε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού…

5 Δεκεμβρίου 2023