Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Μοριακός αναλυτής με εκπτώσεις και περιορισμούς για το Νοσοκομείο Βόλου

Σε δήλωσή του για το μοριακό αναλυτή που παραλήφθηκε από το Νοσοκομείο του Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει:

Έπειτα από μήνες συνεχόμενων εκκλήσεων από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και συναντήσεων και ουκ ολίγων παλινωδιών και αντιφατικών δηλώσεων, το Αχιλλοπούλειο εξοπλίστηκε τελικά με το μοριακό αναλυτή για την ανίχνευση του κορωνοϊού.
Αναμφισβήτητα είναι θετικό το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε το αυτονόητο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για να υπάρχει το ειδικό μηχάνημα στο Νοσοκομείο εν μέσω της δεύτερης φάσης της πανδημίας, έστω και μετά από τέτοια ακατανόητη δυστοκία, δε γίνεται όμως να μην επισημάνουμε ότι κι αυτό έγινε εν τέλει με μεγάλες εκπτώσεις.

Όπως είχα τονίσει στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα για το θέμα του μοριακού αναλυτή, και όπως επιβεβαιώνεται από την εντολή που έχει δοθεί από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιείται λήψη μέχρι 10 τεστ την ημέρα προκειμένου η χρηματοδότηση των 20.000 ευρώ που έλαβε το Νοσοκομείο Βόλου από την 5η ΥΠΕ να επαρκέσει για περίπου 1 μήνα. Με άλλα λόγια, η διενέργεια των τεστ εξαρτάται και είναι ανάλογη της πενιχρής χρηματοδότησης και όχι των πραγματικών αναγκών του Νοσοκομείου. Μοριακός αναλυτής, αντιδραστήρια και τεστ με φειδώ..

Προσωρινή και ημιτελής η λύση που δόθηκε με το χειμώνα και τη συνακόλουθη εποχική αύξηση των εμπύρετων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού στο κατόπι, και όπως φαίνεται, μετά από ένα μήνα το Αχιλλοπούλειο θα επαφίεται και πάλι στην «ελεημοσύνη» Υπουργείου Υγείας και 5ης ΥΠΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το