Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η πανδημία πλήττει τα προσφυγικά σωματεία της χώρας

Ερώτηση για τα προσφυγικά σωματεία κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με άλλους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχθούν, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν πολιτιστικό έργο και να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Με δεδομένο ότι τα μόνα έσοδα των σωματείων αυτών προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις συνδρομές μελών, τη λειτουργία χορευτικών τμημάτων ή χορωδιών και ορισμένες εκδηλώσεις που οργανώνουν, και καθώς οι δραστηριότητες αυτές έχουν σταματήσει λόγω της πανδημίας, ολοένα και περισσότερα σωματεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ορισμένα ήδη τελούν υπό διάλυση.

«Οι πάγιες υποχρεώσεις των σωματείων, όπως ενοίκια, λογαριασμοί και λοιπά λειτουργικά έξοδα τρέχουν κανονικά. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για να ενισχύσει οικονομικά τα σωματεία αυτά, ώστε να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους την επόμενη ημέρα της πανδημίας» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Στη Μαγνησία, τα προσφυγικά σωματεία είναι ζωντανοί φορείς κληρονομιάς που ενισχύουν τη δύναμη της μνήμης και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές τη γνώση, την αγάπη, το σεβασμό στις ρίζες τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το