Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τα Κέντρα Υγείας χωρίς προσωπικό πρώτης γραμμής»

«Γνωρίζετε ότι κατά τις ημέρες του Πάσχα, στα Κέντρα Υγείας Αλμυρού και Βελεστίνου δεν υπήρχε κανένας παιδίατρος και οι οικογένειες που κατέφευγαν για εξέταση παραπέμπονταν στο νοσοκομείο Βόλου;», ρώτησε ευθέως τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καταθέτοντας σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημικής κρίσης κατέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας της Μαγνησίας, οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε στις εξαιρετικά απαιτητικές υγειονομικές συνθήκες του κορωνοϊού.
Το φετινό Πάσχα, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς της πανδημίας, πολλές οικογένειες βρέθηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας για να περάσουν τις εορταστικές ημέρες. Όπως καταγράφηκε στον τοπικό τύπο, οι οικογένειες που κατέφυγαν στο Κ.Υ. Αλμυρού και το Κ.Υ. Βελεστίνου εξαιτίας της αδιαθεσίας που αισθάνθηκαν τα παιδιά, δεν βρήκαν υγειονομική ανταπόκριση, καθώς και στα δύο Κέντρα Υγείας δεν υπήρχε κανένας παιδίατρος.
«Οι ενδιαφερόμενες οικογένειες παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάγκη μετακίνησης τους και την ακόλουθη οικονομική και συνολική τους επιβάρυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αλμυρού, καθώς και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, είναι από τους μεγαλύτερους στη Μαγνησία, με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό αλλά και αυξημένη τουριστική προσέλευση, ειδικά κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τα Κέντρα Υγείας του Νομού συνεχίζουν να στερούνται και λοιπού προσωπικού πρώτης γραμμής. «Από τον Ιανουάριο περιμένω την απάντηση του Υπουργού σε σχετική Ερώτηση για το γεγονός ότι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, το Ακτινολογικό Τμήμα παραμένει εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Δεκέμβριο λόγω έλλειψης χειριστή ιατρού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και σημείωσε ότι το ακτινολογικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου εξυπηρετεί και άλλους 4 κοντινούς Δήμους.
«Η παντελής απουσία παιδιάτρων στις πρωτοβάθμιες υγειονομικές δομές του Αλμυρού και του Βελεστίνου, ειδικά κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα που η αυξημένη επισκεψιμότητα εντείνει τις υγειονομικές ανάγκες αλλά και οι ελλείψεις προσωπικού πρώτης γραμμής, καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εγκατάλειψη των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής εκ μέρους της κυβέρνησης», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να ενισχύσει επιτέλους με επαρκές ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, που μετά από δύο χρόνια πανδημικής κρίσης και αυξημένων υγειονομικών αναγκών παραμένουν υποστελεχωμένα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το