Τοπικά

Μεϊκόπουλος για το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου: Κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις, τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα όσο από τον Δήμο Βόλου, για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μεϊκόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει υψηλή πολιτική ευθύνη. Ο κ. Μεϊκόπουλος καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει αν έχει πραγματική πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η υπόθεση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου έχει λάβει από το 2019 μια, ομολογουμένως, ανορθόδοξη τροπή, που χαρακτηρίστηκε από τη διγλωσσία του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στις επίσημες απαντήσεις του και δηλώσεις που πραγματοποιούσε σε συναντήσεις με τοπικούς Βουλευτές της κυβέρνησης, τη συζήτηση γύρω από κατάλληλα και ακατάλληλα οικόπεδα που υποδεικνύονταν ως προτάσεις για την ανέγερσή του και την ασφυκτική αντίστροφη μέτρηση που τέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανάδειξη οικοπέδου προκειμένου να μη χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ.

Σήμερα, στον απόηχο των πανηγυρισμών της χθεσινής σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με συμμετοχή Βουλευτών της Μαγνησίας της ΝΔ και του Δημάρχου Βόλου, που επισφράγισε το «κλείδωμα» του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου και λίγες ημέρες πριν τη Διυπουργική Επιτροπή που θα εξετάσει την ένταξη προς χρηματοδότηση της συγκεκριμένης πρότασης μαζί με άλλες προτάσεις για Δικαστικά Μέγαρα σε άλλες πόλεις της χώρας, ο πρώην Πρύτανης του Π.Θ. κ. Πετράκος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι υπάρχει προγραμματισμός να αξιοποιηθεί προς ανέγερση φοιτητικών εστιών.

«Όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» ή «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» λέει ο σοφός λαός. Δεν είμαι βέβαιος ποια από τις δύο παροιμίες ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, προκύπτουν, ωστόσο, κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.
Γνώριζε ο κ. Τσιάρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης πρότασης; Και αν ναι, με ποιο σκεπτικό συναίνεσε στη χθεσινή σύσκεψη;
Ομοίως, ο Δήμος Βόλου με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια, είχε προβεί σε ενδελεχή εξέταση της συγκεκριμένης πρότασης;

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει υψηλή πολιτική ευθύνη. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν εξαρχής η στρατηγική του στόχευση ήταν να εξελιχθεί το κρίσιμο για το Βόλο ζήτημα σε αδιέξοδο ή αν έχει πραγματική πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το