Τοπικά

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Επιχειρηματική ευκαιρία τα κόκκινα δάνεια των πολιτών για Βουλευτή της ΝΔ»

Μια νέα υπόθεση επιχειρηματικής δραστηριότητας Βουλευτή της ΝΔ που εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ηθικής έφερε στη δημοσιότητα ο Τομέας Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. που αφορά τον Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής αναφέρει:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος στο παρελθόν είχε ξεχάσει να δηλώσει στο πόθεν έσχες του πέντε επιχειρήσεις, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τριών ξένων εταιριών ειδικού σκοπού που αγόρασε δάνεια 62 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς αντί μόλις 4,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο 1/15 της αξίας τους.
Οι εταιρίες αυτές αγοράζουν «αντί πινακίου φακής» τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες και στη συνέχεια πλουτίζουν από πλειστηριασμούς.

Με το δόγμα ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες να ανθεί μέσα στους κόλπους του Μαξίμου και ολοένα και περισσότερους Βουλευτές της ΝΔ να εμφανίζουν επιχειρηματική υπερδραστηριότητα, ο κ. Πάτσης άδραξε κι αυτός με τη σειρά του την ευκαιρία να κάνει μπίζνες με τα βάρη των πολιτών.

Κι επειδή «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», με υπετριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι, πρώτες κατοικίες να βγαίνουν στο σφυρί και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να εγγράψει στο χρέος της χώρας 19 δις ευρώ εγγυήσεις για να κερδοσκοπήσουν τα funds από μαζικούς πλειστηριασμούς, η συγκυρία ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική προκειμένου ο Βουλευτής να διαπρέψει ως διαχειριστής κόκκινων δανείων.

Μπορεί να κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σήμερα από το γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ωστόσο, τα μεγάλα ερωτήματα παραμένουν.
Θα συγκαλέσει ο κ. Τασούλας την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για να εξετάσει πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δάνεια, ποσό το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του;
Επικροτεί ο κ. Μητσοτάκης την εμπλοκή του Βουλευτή του κόμματός του σε εταιρία που κάνει πλειστηριασμούς και κερδοσκοπεί από δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους;”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το