Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Δώρον άδωρον η παράταση αντί της μείωσης των τελών κυκλοφορίας για το 2021

Σε δήλωσή του για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει την προθεσμία καταβολής αντί να μειώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, επισημαίνει:

Το αίτημα των ιδιωτών και των επαγγελματιών για αναλογική μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021 σε μια περίοδο που οι πολίτες της χώρας αιμορραγούν οικονομικά και τα περισσότερα οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω των περιοριστικών μέτρων ΔΕΝ άκουσε τελικά η κυβέρνηση ανακοινώνοντας ότι «με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας θα παρατείνει απλώς την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας κατά δύο μήνες».

Σε πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσα είχα επισημάνει το οξύμωρο του να επιβαρύνεται ο πολίτης με οικονομικές υποχρεώσεις που συνδέονται με την ελεύθερη μετακίνηση του οχήματός του, και συγχρόνως να υφίσταται αναγκαστική στέρηση μετακίνησης και μάλιστα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Μείζον ζήτημα δημιουργείται ακόμη στην περίπτωση επαγγελματικών κλάδων, όπως τα τουριστικά λεωφορεία, τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ και τους πωλητές υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που είτε είναι καθηλωμένοι είτε υπολειτουργούν από το Φεβρουάριο του 2020. Σε τηλεοπτική συνέντευξη το Νοέμβριο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει ότι μια μείωση των τελών κυκλοφορίας σε επαγγελματίες που δεν έχουν κινήσει τα επαγγελματικά οχήματά τους λόγω του lockdown ήταν πιθανό σενάριο προς εξέταση.

Η κυβέρνηση προσπέρασε το δίκαιο αίτημα πολιτών και επαγγελματικών κλάδων παρέχοντας ως «δώρο» μια πίστωση δύο μηνών που καμία σημασία δεν έχει αφού, όπως όλα δείχνουν, τους επόμενους δύο μήνες ούτε η οικονομία θα επανεκκινήσει ούτε οι επαγγελματίες θα εργασθούν ούτε θα διευκολυνθεί ουσιαστικά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το