Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς επαρκή αριθμό ασθενοφόρων το ΕΚΑΒ Μαγνησίας εν μέσω πανδημίας

Tην άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια του ΕΚΑΒ Μαγνησίας με τον απαραίτητο και επαρκή αριθμό οχημάτων που θα του επιτρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών της περιοχής στην δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας, ζήτησε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το πρόσφατο περιστατικό με ασθενή που νοσηλευόταν σε κλινική Covid-19 στο Βόλο και λόγω της επιδείνωσης της υγείας του χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατέδειξε για άλλη μια φορά το πρόβλημα αυτό. Λόγω έλλειψης διαθέσιμης κλίνης ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Βόλου, ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί στην Κόρινθο, όπου εντοπίστηκε η πρώτη ελεύθερη κλίνη, ξεκινώντας με τη συνοδεία γιατρών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ για μια διακομιδή – θρίλερ. Το ασθενοφόρο που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου και στη συνέχεια το ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Αθήνα για να παραλάβει τον ασθενή ακινητοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα παρακάτω με τον ασθενή να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η Μαγνησία το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει σταθερά μέσα στις περιοχές της χώρας με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά. Μέσα σε αυτή την έκτακτη υγειονομική συνθήκη, ο στόλος του ΕΚΑΒ Μαγνησίας είναι μειωμένος, καθώς από τα έντεκα οχήματα, τα τέσσερα είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών ή ανάγκης συντήρησης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο το ΕΚΑΒ Μαγνησίας λειτουργεί εδώ και καιρό με οριακό αριθμό ασθενοφόρων και εν μέσω πανδημίας το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν κάποια από αυτά τα οχήματα παρουσιάζουν βλάβες ή χρειάζονται να περάσουν την καθιερωμένη διαδικασία συντήρησης.

«Η Μαγνησία είναι μια περιοχή η οποία λόγο της γεωμορφολογίας της και των πολλών ορεινών, ημιορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της, έχει αυξημένη ανάγκη από έναν επαρκή στόλο οχημάτων ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτεται επαρκώς στις ανάγκες υγειονομικής μεταφοράς τόσο ο εν γένει αυξημένος πληθυσμός της, όσο και όσοι διαβιούν στις δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της», τόνισε ο Βουλευτής ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να διευκολυνθεί έμπρακτα το έργο του ΕΚΑΒ Μαγνησίας και να μη δυσχεραίνεται η υγειονομική μεταφορά των ασθενών της περιοχής από τις αναγκαίες επισκευές ή εργασίες συντήρησης των εκάστοτε οχημάτων του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το