Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Από τα χειροκροτήματα.. στο ξύλο»

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει:
«Η ένταση στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) έξω από το Υπουργείο Υγείας με αιτήματα τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία και την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ έδειξε για άλλη μια φορά το αντικοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης.
Οι εικόνες σύγκρουσης των συγκεντρωμένων με δυνάμεις των ΜΑΤ και η ρίψη χημικών και δακρυγόνων, όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο Υγείας για να συναντηθούν με τον Υπουργό, επιβεβαίωσαν ότι η περίοδος των χειροκροτημάτων στους ανθρώπους του ΕΣΥ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και οι «ήρωες της πανδημίας» λογίζονται πλέον από την κυβέρνηση ως ταραξίες.
Συμβασιούχοι που εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία θα απολύονται εν μέσω πανδημίας, αν δεν παραταθούν οι συμβάσεις τους, και αυτό τη στιγμή που διανύουμε τη δεύτερη φάση της πανδημίας και παρά τις δεσμεύσεις του κ. Κικίλια για θωράκιση και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της αδράνειας που επέδειξε στην προετοιμασία για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ανακόλουθη με τις εξαγγελίες της και επιστρατεύει τώρα τα γκλοπ και την καταστολή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το