Τοπικά

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ανύπαρκτα σκάνδαλα επιχειρούν να κρύψουν την πολιτική γύμνια της κυβέρνησης

Σε δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. «έβαλε και πάλι μπροστά τις μηχανές κατασκευής σκανδάλων» με αμφιλεγόμενες πρακτικές παράνομων ηχογραφήσεων έπειτα από την αδιαφανή και επιλεκτική χρηματοδότηση ΜΜΕ και με στόχο να στρέψει τον πολιτικό διάλογο και την κοινή γνώμη από τα δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και τα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής, του κόσμου του καθημερινού αγώνα, που βρίσκεται για άλλη μια φορά αβοήθητος μπροστά σε άλλη μία βαθιά κρίση, χωρίς καμία ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση από την πολιτεία. Το δεύτερο είναι γιατί και πώς η κυβέρνηση, ενώ παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα δημόσια ταμεία με 37 δισ. ευρώ οδηγεί σταθερά και απαρέγκλιτα την ελληνική οικονομία σε ένα εφιαλτικό σπιράλ ύφεσης με άγνωστες επιπτώσεις.

Στην μεγάλη υγειονομική και κοινωνική κρίση λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να αδρανήσει. Επέλεξε να μην παρέμβει δυναμικά και προληπτικά για να αντιμετωπίσειτην οικονομική καταιγίδα που διαφαινόταν από νωρίς. Επέλεξε να μην τροφοδοτήσει έγκαιρα με ρευστότητατην αγορά και να μη στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και εργαζομένους.

«Σφιχτοχέρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον κόσμο της εργασίας που αγωνιά και παλεύει να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια του, «γαλαντόμα», όμως, για τις ανάγκες της «καλής επικοινωνίας» μοιράζοντας 20 εκατ. ευρώ δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και μάλιστα εν κρυπτώ από τους πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς να ξεκαθαρίζει πώς και γιατί, με ποια κριτήρια και κυρίως για ποιον λόγο αποφάσισε να διαχωρίσει τον κόσμο της ενημέρωσης σε «ημέτερους» και «άλλους».

Με ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μεταχειριζόμενη πρακτικές παρακράτους που παραπέμπουν σε «σκοτεινές» εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την πολιτική της γύμνια, αφού η απόγνωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ευτυχώς δεν μπαίνει σε λειτουργία σίγασης, ούτε κόβεται στο μοντάζ.

Ούτε η πολιτική, ούτε η χώρα ούτε η κοινωνία πρόκειται να ωφεληθούν αν ο «υπόκοσμος» αναλάβει τη διεύθυνση της πολιτικής σύγκρουσης. Είναι απαράδεκτο η πολιτική σκηνή της χώρας να διαμορφώνεται από παράνομες ηχογραφήσεις, μοντάζ και ύποπτα αποσιωπητικά.
Σε τελική ανάλυση, ας μην ξεχνάμε ότι «μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το