Τοπικά

Aλ.Μεϊκόπουλος: Άμεσα κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς της χώρας

Επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών ως επαγγελματιών υγείας από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας απέναντι στον Covid. Στην επιστολή του ο κ. Μεϊκοπουλος αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Παρά την έντονη διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών ως επαγγελματιών υγείας από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας απέναντι στον Covid και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού για ένταξή τους στον κατά προτεραιότητα σχεδιασμό, εν τούτοις μέχρι σήμερα κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί αναφορικά με τον εμβολιασμό των φαρμακοποιών.
Οι φαρμακοποιοί της χώρας θα κληθούν από σήμερα κιόλας να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών αρχικά, που από τις 20/01/2021 θα αρχίσουν ως ευπαθής ομάδα να λαμβάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστα Ματσιόλη, οι φαρμακοποιοί της περιοχής αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί στο περιθώριο από την πολιτεία, καθώς από τη μία πλευρά παρέχουν και θα κληθούν να παράξουν άμεση συνδρομή στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών και από την άλλη πλευρά δεν περιλαμβάνονται οι ίδιοι στο σχεδιασμό του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού.

Κύριε Υπουργέ,
Οι φαρμακοποιοί παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής εξυπηρέτησης των πολιτών με τα φαρμακεία τους σε κανονική λειτουργία και με τον κίνδυνο επιμόλυνσης τους εξαιρετικά αυξημένο.
Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των φαρμακοποιών, μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. και τους ιδιώτες ιατρούς, θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους χωρίς αδικαιολόγητες διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών, καθιστώντας τις υπηρεσίες υγείας συνολικά ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό.
Παρακαλείσθε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση για τον αποκλεισμό των φαρμακοποιών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την προστασία απέναντι στον κορωνοϊό και να ανακοινώσετε χωρίς άλλη καθυστέρηση το σαφές χρονοδιάγραμμα του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το