Τοπικά

Ακυρώθηκε συμφωνητικό για την εκμίσθωση ακινήτου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έπειτα από τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας κατακύρωσε τη μίσθωση του δημοτικού ακινήτου (περιπτέρου) 30 τ.μ. στον οικισμό Καλαμακίου, επί της εθνικής οδού Ζαγοράς -Βόλου μεταξύ Πρόπαν και Λαμπινούς.
Η δημοπρασία κατακυρώθηκε σε εταιρεία που πρόσφερε ετήσιο μίσθωμα 160 ευρώ και διάρκεια μίσθωσης έξι έτη. Μάλιστα συντάχθηκε και υπογράφηκε και συμφωνητικό εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και της εταιρείας.
Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, για το εν λόγω ακίνητο υπήρξε λάθος πληροφόρηση για την ακριβή του θέση καθώς στην ίδια επαρχιακή οδό υπάρχει και ένα ακόμη δημοτικό ακίνητο σε κοντινή απόσταση, περίπου 3 χιλιομέτρων. Επίσης προέκυψε στην πορεία και μία σειρά θεμάτων σχετικά με τη νομιμότητα και καταλληλότητα του κτιρίου καθώς και την αξιοποίησή του, για τα οποία δεν ευθύνεται ο μισθωτής. Για όλους τους παραπάνω λόγους η διαδικασία της δημοπράτησής του θεωρείται ως μη γενόμενη, ακυρώθηκε όπως επίσης ακυρώθηκε και το συμφωνητικό.
Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εγκρίθηκε ομόφωνα η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πλατείας στη Βυζίτσα. Ο μισθωτής πρόσθεσε το ποσό των 1.980 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα. Εγκρίθηκε ακόμη η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην τοπική κοινότητα Καλαμακίου, η εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στη θέση «Ποτιστικά» αλλά και έκτασης στην Πάλτση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το