Τοπικά

Ακυρώσεις εξετάσεων λόγω μη ηλεκτροδότησης – Φοιτητές στον Βόλο δεν μπορούν να συνδεθούν διαδικτυακά

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση στον Βόλο. Καταγράφηκαν ακυρώσεις σε εξετάσεις μαθημάτων, ενώ και αρκετοί φοιτητές που διαμένουν στον Βόλο δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην εξεταστική.
Το αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές να εκφράζουν την αγωνία τους να μην χάσουν την εξεταστική, επειδή δεν μπόρεσαν να συνδεθούν διαδικτυακά.
Σε αρκετά τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εξεταστική ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των ζημιών που είχαν προκληθεί από την κακοκαιρία Daniel πριν 20 μέρες και της αδυναμίας πρόσβασης.
Μετά όμως και το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που ήταν επίσης σφοδρό, προκλήθηκαν δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι πως φοιτητές που διαμένουν στον Βόλο, δεν είχαν ρεύμα στα σπίτια τους άρα και σύνδεση στο ίντερνετ για να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή εξέταση, τη στιγμή που συμφοιτητές τους από άλλες περιοχές της χώρας είχαν κανονικά σύνδεση στο διαδίκτυο και συμμετείχαν στην εξέταση.
Η αγωνία των φοιτητών, μήπως χάσουν το μάθημα λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης κτύπησε «κόκκινο» και γονείς προσπάθησαν να αναδείξουν το θέμα επικοινωνώντας και στη «Θ».
Το δεύτερο πρόβλημα ήταν πως καθηγητές που διέμεναν στον Βόλο και δεν είχαν ρεύμα στο χώρο τους, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εξέταση.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ανέφερε πως «ενημερωθήκαμε για αρκετές ακυρώσεις μαθημάτων λόγω μη σύνδεσης με το διαδίκτυο. Η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει δώσει τη δυνατότητα στους προέδρους των τμημάτων να αποφασίσουν ανάλογα με τις συνθήκες για τη διεξαγωγή της εξεταστικής είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης. Για τους φοιτητές που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην εξέταση του μαθήματος λόγω μη ηλεκτροδότησης, θα υπάρξει μέριμνα για αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να δώσουν τα μαθήματα κανονικά»
Η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βανέσα Κατσαρδή είπε πως οι φοιτητές που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην εξέταση λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης ή λόγω ευρύτερα των συνεπειών των πλημμυρών, θα πρέπει να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επόμενο χρονικό διάστημα στην εξέταση τον τρόπο της οποίας θα τον αποφασίσει το κάθε τμήμα.
Πάντως υπάρχουν και τμήματα που θέλουν οι εξετάσεις να διεξαχθούν διά ζώσης και γι’ αυτό περιμένουν να δουν, πότε θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ξεκινήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το