Τοπικά

Άκυρη η αποπομπή της Νάνσυς Καπούλα και του ΤΕΕ από τη ΔΕΥΑΜΒ – Απόφαση κόλαφος για τη δημοτική αρχή του Βόλου

Κόλαφο για τη δημοτική αρχή Μπέου αποτελεί η υπ’ αριθμ. 152/2018 Απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας (ακυρωτική), σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η αίτηση ακύρωσης του Τ.Ε.Ε κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και της ΔΕΥΑΜΒ το 2015 να αποπέμψει τους εκπροσώπους του και συγκεκριμένα την κ. Νάνσυ Καπούλα και τον αναπληρωτή της κ. Γ. Γαργάλα, από το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, «ακυρώνεται η υπ’αριθμ. 334/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου (πρακτικό της 15ης τακτικής συνεδρίασης) όσον αφορά το μέρος που εγκρίνει την αντικατάσταση του Τ.Ε.Ε. ως κοινωνικού φορέα – μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.»
Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 255 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.), σύμφωνα με την οποία μόνο μέλη του διοικητικού συμβουλίου που ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο είναι δυνατόν να αντικατασταθούν, ενώ για την αντικατάσταση του εκπροσώπου του κοινωνικού φορέα της περιοχής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του οργάνου που τους πρότεινε. Η δικαστική απόφαση επιδικάζει εις βάρος του Δήμου Βόλου δικαστική δαπάνη ύψους 576,00 ευρώ»

Το ΤΕΕ  μετά την αποπομπή του από τη ΔΕΥΑΜΒ είχε προσφύγει στα όργανα της διοίκησης και είχε δικαιωθεί από την Αποκεντρωμένη , αλλά όχι και από την Επιτροπή του άρθρου 152…  Η δημοτική αρχή που δεν ήθελε το ΤΕΕ να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ δεν άλλαζε την απόφασή της και ο φορέας προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να κρίνει παράνομη στην ουσία της την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρεμβάσεις του ΤΕΕ για την λειτουργία του βιολογικού και οι ευθύνες που επέρριπτε στη δημοτική αρχή «απαντήθηκαν» με αποπομπή από τη ΔΕΥΑΜΒ. Η δικαιοσύνη δικαίωσε το ΤΕΕ.

Τότε, στις 24 Αυγούστου 2015, το ΤΕΕ Μαγνησίας με ανακοίνωσή του «είχε επισημάνει ότι η αποπομπή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε από την ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με πρόφαση την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, μέσα στην οποία αναγραφόταν με σαφήνεια και επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκύψει στην Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, πρόβλημα για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η ΔΕΥΑΜΒ».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε τα εξής:

«Από τη αρχή που προέκυψε το θέμα, της αποπομπής μας και ουσιαστικά της δίωξης μας από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Είχαμε δικαιωθεί από τις υπηρεσίες και ειδικότερα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, τώρα δικαιωνόμαστε από τα δικαστήρια.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν φιμώνεται και πάντα θα καταθέτει στην τοπική κοινωνία τον επιστημονικό και αξιόπιστο λόγο του, αλλά και την τεκμηριωμένη άποψή του.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των πολιτών, όπως και την χαμένη αξιοπιστία ενός δήμου».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το