Τοπικά

Άκυρες όλες οι αποφάσεις του Δήμου Βόλου για την Καραμπατζάκη-Αντιπολίτευση: “Δεν θα περάσει ο Νόμος της νύχτας”

Μετά την απόφαση 3438/224760 του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης  Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Διεύθυνσης  Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, ακυρώνονται όλες οι παράνομες όπως αποδεικνύεται αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για την οδό Καραμπατζάκη, παγώνουν όλες οι σχετικές τεχνικές παρεμβάσεις εκεί.

“Δικαιώνονται η πολιτική και οι θέσεις της παράταξής μας «Μαζί για το Βόλο», όπως αυτές διατυπώθηκαν επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα.
Είχαμε καταγγείλει από την αρχή την ομάδα πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου ότι επιχειρεί «με τον τσαμπουκά» να επιβάλλει μια απόφαση χωρίς θεσμική κατοχύρωση, με προχειρότητα, χωρίς μελέτες και την απαιτούμενη τεχνική προετοιμασία, χωρίς τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται, άρα στην ουσία μιλάμε για παρανομία αλλά και πολιτικό ΄΄ψέμα’’ περί επιχειρησιακής ετοιμότητας από πλευράς Δήμου. Και για αυτό προσφύγαμε στους αρμόδιους φορείς, τόσο για να διασφαλίσουμε την τήρηση των διαδικασιών όσο και για να προστατεύσουμε τη νομιμότητα. Για αυτό επίσης σε συνεργασία με άλλες δημοτικές κινήσεις αναδείξαμε τα ζητήματα αυτά μέσα στο Δ.Σ. Γιατί σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν πρέπει να ισχύει ο «νόμος» των τραμπουκισμών, της νύχτας και της ζούγκλας” αναφέρει η παράταξη.
Η απόφαση 3438/224760 καταλήγει αναφέροντας ότι θα απέχει από οποιαδήποτε έγκριση της κανονιστικής 204/2017 και της παρεπόμενης 779/17 του Δ.Σ. Δήμου Βόλου που αφορά στις παρεμβάσεις στην Καραμπατζάκη λόγω ελλείψεων σε μια σειρά από θέματα όπως κυκλοφοριακή μελέτη, ρυθμίσεις για ΑμΕΑ κ.α και επιπλέον στα πλαίσια της χρηστής Διοίκησης και έως ότου εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ επί των αιτήσεων ακύρωσης 3059/2017 και αναστολής 322/2017 που εκκρεμούν καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει στη περιοχή.
“Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο παράνομος, αυθαίρετος και αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής που νομίζει ότι η τακτική «άρτος και θεάματα» αμφιβόλου επιπέδου, θα συσκοτίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί.
Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε αφορμή που δίνουν, θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τη θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα.
Καλή χρονιά, με αγώνες για τη δημοκρατία και το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το