Τοπικά

Ακτιβιστική παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών στην ΑΓΕΤ για να σταματήσει η εκφόρτωση RDF (video)

Kάλεσμα προς τους Βολιώτες για να συγκεντρωθούν στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, προκειμένου να σταματήσει η εκφόρτωση RDF από το πλοίο, απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, μέλη της οποίας σήκωσαν πανό στο εργοστάσιο. Η ΑΓΕΤ κάλεσε το λιμενικό και απειλούνται οι τρεις ακτιβιστές με συλλήψεις.

Η Επιτροπή καταγγέλλει την παράνομη νυχτερινή εκφόρτωση RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ καθώς μέλη της βρέθηκαν μετά τη μία τα μεσάνυχτα έξω από το εργοστάσιο και, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, γινόταν εκφόρτωση του πλοίου από την Ιταλία, παρά την απαγόρευση εκφόρτωσης με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Μέλη της Επιτροπής κατέγραψαν σε βίντεο το γεγονός και, όπως καταγγέλλουν, όταν η ενέργειά τους αυτή έγινε αντιληπτή άρχισαν οι φωνές και οι βρισιές. Ακολούθησε τηλεφωνική καταγγελία στο Λιμεναρχείο.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

Χθες το ξημέρωμα, στη 1.15, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου εντόπισαν στο λιμάνι έναντι της Lafarge ότι πραγματοποιούνταν από την εταιρεία νυχτερινή εκφόρτωση του φορτίου των σκουπιδιών από το πλοίο Fiona παρά την εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να σταματήσει η εκφόρτωση έως ότου η εταιρεία τοποθετήσει αεροστεγές σύστημα στον ταινιόδρομο. Ζητάμε από την Περιφέρεια να πράξουν τα δέοντα.

Το κάλεσμα της Επιτροπής 

“Καλούμε άμεσα όλους τους πολίτες του Βόλου στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να σταματήσουμε το φορτίο του θανάτου. Η ΑΓΕΤ-LAFARGE σήμερα απέδειξε τον πραγματικό της αποικιοκρατικό χαρακτήρα. Παρά τη ρητή εντολή του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, να σταματήσει η εκφόρτωση λόγω πολλών παραβάσεων, το τσιμεντάδικο αδιαφορεί και επιδεικτικά ξεφορτώνει τα σκουπίδια από την Ιταλία από χθες το βράδυ στη 1. Η Επιτροπής μας έχει καλέσει ήδη την Περιφέρεια και τη λιμενική αστυνομία.
Όποιος μπορεί ας έρθει τώρα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ για να σταματήσουμε την παρανομία και να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας. Καλούμε τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν άμεσα. Από εμάς εξαρτάται το πως θα μας αντιμετωπίζουν, ως άβουλα όντα ή ώς κύριους της ζωής μας και της υγείας μας.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το