Κόσμος

Ακτιβιστές της Greenpeace κρέμασαν πανό κατά της Λεπέν στον Πύργο του Αϊφελ

Για την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας φύλαγαν την πιο… εντυπωσιακή τους κίνηση τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace οι οποίοι αιωρούνται, κρεμασμένοι από τον Πύργο του Αϊφελ, με φόντο ένα τεράστιο πανό κατά της Μαρίν Λεπέν.

Στο κίτρινο πανό αναγράφεται το μήνυμα «Ελευθερία, Αδερφοσύνη, Ισότητα», ενώ οι ψηφοφόροι καλούνται «να αντισταθούν» και να μην ψηφίσουν την Ακρα Δεξιά και την υποψήφιά της Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι εξασφαλίζει ποσοστό 62% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, έναντι ποσοστού 38% της προεδρικής υποψηφίου της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν. Το ποσοστό αυτό, είναι αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το προηγούμενο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ( Elabe poll) για την τηλεόραση BFM TV. Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, δημοσιοποιήθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά την τελευταία τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το