Κόσμος

Ακροδεξιοί προπηλάκισαν Βαλαβάνη και Ήσυχο στην Ουκρανία (video)

186307-14548839

Ακροδεξιοί του «Δεξιού Τομέα» απέκλεισαν και προπηλάκισαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη ελληνικής αποστολής στην Οδησσό της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους βρίσκονταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
Τα μέλη της αποστολής βρίσκονται στην Ουκρανία προκειμένου να έχουν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας» τόνισε η Νάντια Βαλαβάνη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Τελικά, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, την Πέμπτη, στην Ελλάδα.

Στην ελληνική αποστολή ήταν και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου που ανέβασε και το σχετικό βίντεο στο you tube.

Πηγή www.tvxs.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το