Οικονομία

Ακριβή μετονομασία για βελγική σοκολατοποιΐα

isis

Όταν το 1923 ένας Βέλγος σοκολατοποιός επέλεγε να ονομάσει την εταιρεία του Italo Suisse τιμώντας τις δύο χώρες, την Ιταλία και την Ελβετία, στις οποίες διδάχθηκε την τέχνης της σοκολάτας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν πολύ αργότερα οι συνεχιστές του.

Πριν από λίγα χρόνια η εταιρεία άλλαξε ονομασία με το σκεπτικό πως μη έχοντας σχέση με καμία από τις δύο χώρες μπορούσε να μετονομαστεί. Επέλεξε το όνομα ISIS, το οποίο όμως παραπέμπει στην οργάνωση των τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος».

«Όταν είδαμε πως οι παραγγελίες που περιμέναμε το αργότερο τον Σεπτέμβριο για τα Χριστούγεννα δεν έρχονταν ούτε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε από τη Βρετανία είπαμε: “Τι συμβαίνει;” Παραγγελίες είχαμε αλλά η ονομασία ISIS ήταν άκρως ενοχλητική για τους καταναλωτές», είπε ο Ιγκνάσιο Λιμπέερτ, ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Η σοκολατοποιΐα, που παράγει 5 χιλιάδες τόνους σοκολάτας ετησίως και έχει τζίρο 35 εκατομμυρίων ευρώ, μετονομάστηκε για ακόμη μια φορά σε Libeert με σκοπό να ανακτήσει το μερίδιό της στην πασχαλινή πλέον, αγορά.

πηγή gr.euronews.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το