Αθλητισμός

Ακούραστη η Βολιώτισσα γυμνάστρια Βιολέτα Διαλετάρα – Διαπρέπει σε αγώνες τριάθλου σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η Βολιώτισσα γυμνάστρια Βιολέτα Διαλετάρα διαπρέπει στο τρίαθλο έχοντας επιτυχίες σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το τελευταίο τρίμηνο ήταν «χρυσή» σε ποδηλατικό αγώνα αντοχής στον Κίσσαβο, πήρε δύο μετάλλια σε διεθνή αγώνα τριάθλου στην Πιερία, ενώ μετείχε και σε φημισμένο αγώνα στην Ελβετία τερματίζοντας σε καλή σειρά.

Αναλυτικά, οι τελευταίες διακρίσεις της Διαλετάρα:

Χρυσό μετάλλιο στον Κίσσαβο
Την Κυριακή 7 Απριλίου ο ΠΑΣ Πηνειός, η Cycling Hellas, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, συνδιοργάνωσαν έναν ποδηλατικό αγώνα αντοχής 106χλμ με την επωνυμία 6ο Kissavos Road Tour 2019 στην πανέμορφη περιοχή του Κισσάβου. Ο αγώνας διεξήχθη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI. Η χάραξη της διαδρομής είχε ως εξής: εκκίνηση από το Στόμιο Λάρισας με κατεύθυνση προς τα Τέμπη-Αγία Παρασκευή, εν συνεχεία στον αριστερό παράδρομο Ευαγγελισμού προς Μακρυχώρι – Κυψελοχώρι – Καλοχώρι – Ελευθέριο – Αγιά – Σκήτη – Αγιόκαμπος από τον παλιό δρόμο – Σωτηρίτσα – Βελίκα – Παλιουριά – Κουτσουπιά – Κόκκινο Νερό και τερματισμό από τη δεύτερη είσοδο στο χωριό Καρίτσα. Η Διαλετάρα εκπροσώπησε επάξια την πόλη του Βόλου στις γυναίκες και πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία Open Women με χρόνο 3 ώρες 31’ 34’’ αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Κυριακού Αδριάννα (Ολύμπιος ΠΣ Κατερίνης) με χρόνο 4 ώρες 12’ 02’’ και τρίτη την Λάμπρου Γεωργία (ΠΓΣ Λάρισας) με 4ώρες 12’ 03’’.

Δύο μετάλλια στο AlimiraMAN 70.3
Το αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο Τρίας με τον Δήμο Κατερίνης, τον ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, τον Διεθνή αγώνα Τριάθλου AlmiraMAN 70.3 στην Παραλία Κατερίνης ατενίζοντας τον Θεμαικό κόλπο ενώ ο επιβλητικό Όλυμπος κυριαρχεί στο τοπίο. Ο αγώνας περιελάμβανε 1900 μέτρα κολύμβησης, 90 χιλιόμετρα ποδηλασίας δρόμου και 21 χιλιόμετρα τρέξιμο, μια πολύ γρήγορη διαδρομή που οι αθλητές μπόρεσαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Η Βολιώτισα γυμνάστρια πήρε το αργυρό μετάλλιο με πρώτη την Λιούτα Λαμπρινή και τρίτη την Πολυχρονιάδη Στεφανία. Επίσης, στην ηλικιακή της κατηγορία F2 30-39 ετών η Διαλετάρα Βιολέτα πήρε το χρυσό μετάλλιο με δεύτερη την Jczyk Magdalena και τρίτη την Βελονίδου Βαλεντίνα.

Πολύ καλή παρουσία στην Ελβετία
Εντυπωσιακή ήταν η Διαλετάρα και στο Swissman Exterme Triathlon 140.6. Είναι η μόνη Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει άλλο ένα Exterme Iron Distance αγώνα τριάθλου 140.6 (ALMIRA-X 2017, NORSEMAN 2018), τον SWISSMAN, που ξεκινάει στο νοτιότερο μέρος της Ελβετίας, περνάει από τρεις κορυφές και καταλήγει στο πιο κεντρικό μέρος της χώρας, στην κορυφή Kleine Scheidegg. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινάει στις 5πμ με εκκίνηση των αθλητών από πλοιάριο στα Brissago Islands στη λίμνη Lago Maggiore. Οι αθλητές κολυμπούν 3,8 χιλιόμετρα και κατευθύνονται στην πόλη Ascona που βρίσκεται η ζώνη αλλαγής T1. Από εκεί οι αθλητές παίρνουν τα ποδήλατα και ξεκινούν τα 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας όπου περιλαμβάνονται τρεις αναβάσεις-περάσματα: 1) San Gottard pass 2100m, 2) Furka pass 2500m, 3) Griemsel pass 2200m. Οι αθλητές φτάνουν στην περιοχή Βrienz όπου βρίσκεται η ζώνη αλλαγής T2 και από όπου ξεκινάει το τελευταίο κομμάτι του αγώνα, τα 42 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο με τερματισμό την κορυφή Kleine Scheidegg στα 2100m. Ο SWISSMAN αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για όλους τους τριαθλητές παγκοσμίως λόγω της ιδιαιτερότητας του καιρού που επικρατεί στις Άλπεις όσον αφορά το ποδηλατικό σκέλος και των συνολικών υψομετρικών διαφορών που είναι περίπου 6000 μέτρα. Το συγκεκριμένο Σάββατο του αγώνα, 22 Ιουνίου 2019 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έβρεχε με τον καιρό τελείως κόντρα στους αθλητές, αρκετό κρύο, αέρα, χαμηλές θερμοκρασίες και με χιονισμένο τοπίο.
Η Βιολέτα Διαλετάρα τερμάτισε ως η 16η γυναίκα στη γενική κατηγορία γυναικών από τις 30 που πήραν συνολικά μέρος και 98η στους 250 αθλητές που πήραν μέρος από όλη την υφήλιο με χρόνο 15 ώρες 46 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Σαφώς λόγω της δυσκολίας του αγώνα πολλοί ήταν εκείνοι που διέκοψαν την προσπάθεια τους ή «κόπηκαν» από τον διοργανωτή, διότι σε συγκεκριμένα σημεία – «πόρτες» υπήρχαν χρονικά όρια που έπρεπε να τηρηθούν για λόγους υγείας και ασφαλείας των συμμετεχόντων. Τέλος, από τον διοργανωτή του SWISSMAN, οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι τα τελευταία 10 χιλιόμετρα του δρομικού σκέλους να τα διανύσουν με τον συνοδό – υποστηρικτή τους. Η Βολιώτισα γυμνάστρια είχε μαζί της τον ακούραστο Βολιώτη Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει πάρει την 4η θέση γενικής στον Extreme Iron Distance 140.6 αγώνα τριάθλου ALMIRA-X το 2018 (με χρόνο 19 ώρες 6 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το