Κόσμος

«Ακυρώνει» την κατάπαυση πυρός ο ουκρανικός στρατός

oukrania

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η εφαρμογή αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πλάτους 30 χιλιομέτρων μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων ανταρτών θα είναι δυνατή μόνο όταν υπάρξει κατάπαυση του πυρός σε όλες τις περιοχές της ανατολικής χώρας που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
“Ένα από τα βασικά σημεία (της συμφωνίας που υπογράφηκε το Σάββατο στο Μινσκ) αφορά την κατάπαυση του πυρός και μόνο μετά (από αυτό), ακολουθούν τα άλλα σημεία” για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και την απομάκρυνση των βαρέων όπλων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού ‘Αντριι Λισένκο.
“Εφόσον επί του παρόντος αυτό το πρώτο σημείο δεν πληρούται, δεν μπορούμε να συζητάμε για τα άλλα σημεία που ακολουθούν”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.
Οι αντάρτες και η ουκρανική κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπούσε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα, υπέγραψαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μνημόνιο εννέα σημείων με στόχο την αποκατάσταση της ειρήνης στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το