Τοπικά

Ακίνητο για τη στέγαση του ΕΠΑΛ αναζητεί ο Δήμος Σκιάθου – Το υφιστάμενο κτίριο δεν πληροί τις προδιαγραφές

Ακίνητο για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Σκιάθου αναζητεί να μισθώσει ο Δήμος και οι όροι της δημοπρασίας θα καταρτιστούν από την Οικονομική Επιτροπή. Το ΕΠΑΛ Σκιάθου, το οποίο για το σχολικό έτος 2020-2021 λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, πρόκειται να λειτουργήσει ως αυτόνομη σχολική μονάδα για το σχολικό έτος 2021-2022 και συνυπολογίζοντας την αυξητική τάση στον αριθμό εγγραφής των μαθητών με συνέπεια το υφιστάμενο κτίριο να μην πληροί τις προδιαγραφές, κρίθηκε αναγκαία η μίσθωση ακινήτου προκειμένου να καλυφθούν οι περαιτέρω ανάγκες στέγασης. Ως εκ τούτου ο Δήμος Σκιάθου προτίθεται άμεσα να προβεί σε μειοδοτική δημοπρασία, φανερή και προφορική για τη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση του ΕΠΑΛ, από τη σχολική περίοδο 2021-2022. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το ακίνητο, κατά προτίμηση αυτοτελές, πρέπει να βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως, σε απόσταση έως 1500 μέτρα από το κέντρο της Σκιάθου και η θέση του να είναι εύκολα προσπελάσιμη. Για την επιλογή του ακινήτου θα ληφθούν υπόψη όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις για την ισότιμη προσβασιμότητα, προσπελασιμότητα και την ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνησή τους προς και από το σχολικό κτίριο. Θα πρέπει να αποφεύγεται κατά το δυνατόν η γειτνίαση με οδικές αρτηρίες μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, σταθμούς λεωφορείων, επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων κ.λπ. και γενικότερα κάθε χώρου που η λειτουργία του μπορεί να βλάψει την ασφάλεια και την υγεία των μετακινούμενων μαθητών.

Ακόμη, το κτίριο για τη στέγαση του ΕΠΑΛ θα πρέπει να είναι ισόγειο, αλλά και να περιλαμβάνει ωφέλιμους χώρους συνολικής επιφάνειας περίπου 500 τ.μ., διαρρυθμισμένους ανάλογα με βοηθητικούς και άλλους απαραίτητους χώρους, σύμφωνα με το προτεινόμενο κτιριολογικό πρόγραμμα. Επίσης να διαθέτει αύλειο χώρο, αποκλειστικής χρήσης από το σχολείο, ομαλής κλίσης φυσικού ή διαμορφωμένου εδάφους, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών. Επισημαίνεται ότι ο αύλειος χώρος θα πρέπει να διαθέτει σωστή μόρφωση ρύσεων για την απορροή των όμβριων (προς αποφυγή ατυχημάτων). Πρέπει ακόμη να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στον αύλειο χώρο από δύο σημεία, με απαραίτητη την πρόσβαση αυτοκινήτου μέχρι την είσοδο του κτιρίου (μεταφορά βιβλίων, ασθενοφόρο κ.λπ.), αλλά και να υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης όλων των χώρων του κτιρίου, καθώς και του αύλειου χώρου από άτομα με κινητικά προβλήματα, με ράμπες. Το κτίριο επίσης θα πρέπει να διαθέτει ένα W.C. ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι η εργονομία και η καταλληλότητα των προσφερόμενων προς ενοικίαση χώρων θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης, την οποία θα ορίσει ο Δήμος Σκιάθου για τον σκοπό αυτό, με συνεκτίμηση των δικαιολογητικών της τεχνικής προσφοράς, της επί τόπου αυτοψίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του Δήμου για σχολική στέγη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το