Τοπικά

Ακαθάριστα και βουλωμένα φρεάτια όμβριων υδάτων – Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στον Βόλο

Ακαθάριστα είναι σε πολλές περιπτώσεις τα φρεάτια όμβριων υδάτων σε διάφορα σημεία της πόλης του Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, σε περίπτωση έντονης και ξαφνικής βροχόπτωσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα φρεάτια είναι βουλωμένα από ξερά φύλλα δέντρων και φερτές ύλες, που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες νεροποντές και τους δυνατούς αέρηδες. Δημότες σε γειτονιές της πόλης διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση και ζητούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη ΔΕΥΑΜΒ, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους.

Παχύ στρώμα ξερών φύλλων καλύπτει σχεδόν όλο το φρεάτιο στη διασταύρωση των οδών Ξενοφώντος και Πλάτωνος

Μετά από παραινέσεις αναγνωστών η «Θ» έκανε ένα μικρό οδοιπορικό τις προηγούμενες ημέρες, σε διάφορα σημεία, που υποδείχτηκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί με τη βοήθεια και του φωτογραφικού φακού, του λόγου το αληθές, για την κατάσταση που περιέγραφαν οι δημότες.
Πρώτος σταθμός η διασταύρωση των οδών Ξενοφώντος και Πλάτωνος, όπου η εικόνα με το παχύ στρώμα φύλλων να καλύπτει σχεδόν όλο το φρεάτιο, ήταν πραγματικά απαράδεκτη. Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ανέφεραν ότι «στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις το συγκεκριμένο φρεάτιο είχε βουλώσει και το νερό στο οδόστρωμα είχε φτάσει στο ύψος του πεζοδρομίου».
Παρόμοια και η εικόνα στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γ. Δήμου, όπου το φρεάτιο όμβριων υδάτων είναι στην κυριολεξία πακτωμένο από παχύ στρώμα ξερών φύλλων. Πρόκειται για ένα σημείο, όπου κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων δημιουργούνται λίμνες και καθίσταται απροσπέλαστο, καθώς υπάρχει σύμφωνα με περιοίκους, πρόβλημα στην κλίση του οδοστρώματος.
Μέχρι τη μέση γεμάτο από παχύ στρώμα ξερών φύλλων είναι και το φρεάτιο όμβριων υδάτων στην κάθοδο της Κύπρου και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την Αναλήψεως, στο ύψος του «Τριγώνου».
«Εδώ καταλήγουν πάντα τα νερά από όλη την Κύπρου και πλημμυρίζει μεγάλο τμήμα της Αναλήψεως, αφού το συγκεκριμένο φρεάτιο είναι σχεδόν πάντα βουλωμένο», επισήμαναν καταστηματάρχες της περιοχής.

Στην κυριολεξία πακτωμένο από παχύ στρώμα ξερών φύλλων είναι το φρεάτιο όμβριων υδάτων στη συμβολή των οδών Κύπρου – Γ. Δήμου

Προβλήματα με ακαθάριστα φρεάτια όμβριων υδάτων καταγράφηκαν τόσο στη συμβολή των οδών Κρίτσκη και Γ. Καρτάλη, Πλάτωνος με Μεταμορφώσεως, σε πολλά σημεία της Κύπρου, μεταξύ Αναλήψεως και Γ. Δήμου, καθώς και σε γειτονιές της Ν. Δημητριάδας, στο Οξυγόνο και την Καλλιθέα.
«Σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμαστε οι ίδιοι να καθαρίσουμε τα ρείθρα και τα φρεάτια από τα ξερά φύλλα. Αν δεν καθαριστούν τώρα, που είναι καλοκαίρι τα φρεάτια στην πόλη, τότε τι να περιμένουμε τον χειμώνα», τονίζουν αναγνώστες, που ζητούν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος από τη ΔΕΥΑΜΒ και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου.

Μέχρι τη μέση γεμάτο από παχύ στρώμα ξερών φύλλων είναι και το φρεάτιο όμβριων υδάτων στην κάθοδο της Κύπρου και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την Αναλήψεως
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το