Τοπικά

Ακατάλληλο νερό για κατανάλωση σε Άγιο Λαυρέντιο και Άνω Λεχώνια – Σφραγίζονται οι βρύσες

NERO

Μικροβιακή επιβάρυνση εντοπίστηκε στο δίκτυο ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες Αγ. Λαυρεντίου και Άνω Λεχωνίων. Το νερό δεν πρέπει να καταναλώνεται από τους κατοίκους, Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, «μετά από αναλύσεις δειγμάτων που ελήφθησαν για την Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας, στα πλαίσια τακτικού προγραμματισμένου ελέγχου, τα αποτελέσματα των οποίων μας κοινοποιήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της Επιχείρησης σήμερα 09/07/2015, διαπιστώθηκε μικροβιακή επιβάρυνση στο δίκτυο ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Αγ. Λαυρεντίου και Άνω Λεχωνίων .

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν καλύπτονται οι απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/20600/2001 για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής) .

Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ έχοντας ήδη ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες Αρχές, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και έχοντας αναρτήσει τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ (www.deyamv.gr), απαγορεύει στους καταναλωτές την χρήση και κατανάλωση στις άνω Τοπικές Κοινότητες, του νερού που προορίζεται για την ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ). Αντιθέτως το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ατομική καθαριότητα.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις κοινόχρηστες βρύσες οι οποίες θα σφραγιστούν άμεσα.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει η κείμενη νομοθεσία, για την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν μέχρι εξάλειψης του προβλήματος και η ενημέρωση των πολιτών θα είναι συνεχής».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το