Ελλάδα

Άκαρπη η συνάντηση του Βασίλη Κικίλια με τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και αντιπροσωπείας του ΚΕΘΕΑ με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση και αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας του φορέα. Οι ρυθμίσεις προκαλούν έντονες αντιδράσεις στη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ, ενώ να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση δηλώνει πως η μόνη αλλαγή που επιδιώκεται είναι να ελέγχονται τα 20 εκατ. ευρώ με τα οποία χορηγείται το ΚΕΘΕΑ από τα κρατικά ταμεία.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην παρωθήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να παραμείνει το αυτοδιοίκητο του φορέα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, δήλωσε: «Το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή. Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του. Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του.

Η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού, καθώς είναι σαφές ότι η διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση, η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το