Τοπικά

Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό, συγκεντρώνονται σε Λάρισα και Πλατύκαμπο οι αγρότες

TRAKTER-NIKAIA-1

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην Αθήνα.

Οι αγρότες μετά τη συνάντηση μίλησαν ξεκάθαρα για κινητοποιήσεις που θα μετουσιωθούν είτε με κάθοδο στην Αθήνα, είτε με μπλόκα στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας.

Στο κλίμα αυτό συνεδριάζει την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΥ η οποία επίσης αναμένεται να θέσει αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα.

Τρεις ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου συγκεντρώνονται στο πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου στις 6 το απόγευμα, αγρότες από 17 Συνεταιρισμούς και 3 Ομοσπονδίες.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Την ίδια ώρα, ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφορετική φορολόγηση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της πανελλήνιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών και κτηνοτρόφων για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους ο κ. Αποστόλου είπε ότι «είναι ένα από τα ζητούμενα να υπάρξει μια διαφορετική μεταχείριση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

Ο ίδιος εξήγησε ότι κατατέθηκε ένας αρκετά σοβαρός προβληματισμός που θα βοηθήσει, όπως σημείωσε, σημαντικά στην περαιτέρω επεξεργασία των θέσεων που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο για τη σχετική διαπραγμάτευση με τους δανειστές τις επόμενες μέρες.
ON LARISSA

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το