Ελλάδα

Ακάρ: Η Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει το Καστελόριζο – Η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το Καστελόριζο προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στο Κας, απέναντι από το ακριτικό νησί. Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο θέμα των «στρατιωτικοποιημένων ελληνικών νησιών» και ζήτησε «αποστρατικοποίηση του Καστελόριζου». Τόνισε, μάλιστα, πως η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες.

Ο Χουλουσλι Ακάρ έδειξε την έντονη ενόχλησή του για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, σημειώνοντας πως: «Ο αγώνας των εξοπλιστικών έχει ξεκινήσει. Με αυτό τον τρόπο, η Γαλλία παρακινεί την Ελλάδα σε προκλητικές ενέργειες. Η ένταση δεν βοηθά κανέναν και ειδικά την Ελλάδα. Υπάρχει προκλητική προσέγγιση, ειδικά υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Μακρόν, ο οποίος ενθαρρύνει τον εξοπλισμό. Η Ελλάδα βλάπτει την ειρήνη, κάθε φορά που κάνει ασκήσεις με άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματά μας».

Και συνέχισε με αιχμές κατά του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν: «Είναι γεγονός πως όσα κάνει η Γαλλία, έχουν εμπορικό σκοπό. Θέλει να ενισχύσει την οικονομία της, εξοπλίζοντας την Ελλάδα, όμως υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αποτέλεσμα από τις δουλειές που γίνονται υπό την ηγεσία του Μακρόν και οι πολιτικές του έχουν χρεοκοπήσει». Πάντως, η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στο Κας δεν ήταν προγραμματισμένη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το