Τοπικά

Αιτήσεις για το Πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου

Το Πρότυπο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου προβαίνει στη διαδικασία κάλυψης κατ’ ελάχιστον 10 κενών θέσεων στην Α’ Τάξη, 8 κενών θέσεων στη Β’ Τάξη και 5 κενών θέσεων στη Γ’ Τάξη του σχολείου – καθώς και κενούμενων έως τις 19/1/2022 θέσεων – για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση έως τη Δευτέρα 6/9, ώρα 11.00 το πρωί, αυτοπροσώπως στο γραφείο της Διεύθυνσης του σχολείου (Σταδίου 1, Άναυρος) 08.30-12.30, καθημερινά, ή με αποστολή e-mail προς το mail@2lyk-volou.mag.sch.gr, από τη διεύθυνση του/της γονέα ή κηδεμόνα, με συνημμένη σάρωση ή ψηφιακή φωτογραφία της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αίτησης.

Αν την Τρίτη 7/9, ώρα 08.30 π.μ., το πλήθος των υποψήφιων ανά τάξη δεν ξεπερνά τoυς 10, τότε στην αντίστοιχη τάξη εισάγονται όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι για αυτήν χωρίς δοκιμασία (τεστ). Διαφορετικά, υπό την ευθύνη των οργάνων διοίκησης του σχολείου, θα διεξαχθεί δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων στον χώρο του σχολείου την ημέρα αυτή, Τρίτη 7/9, και ώρα 09.00 π.μ. (οι υποψήφιοι καλούνται να είναι παρόντες στις 08.30 π.μ.). Από τη δοκιμασία θα προκύψουν ανά τάξη ο Πίνακας Εισακτέων και ο Πίνακας Επιλαχόντων με ισχύ και για τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν μέχρι και τις 19/1/2022.

Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων έχει ενιαία τρίωρη διάρκεια. Περιλαμβάνει 50 θέματα πολλαπλής επιλογής: Τα πρώτα 25 στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα επόμενα 25 στα Μαθηματικά, πάνω στην ύλη των προηγούμενων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Εναλλακτικά, η μορφή των θεμάτων μπορεί να περιλαμβάνει και ανοιχτού τύπου ερωτήσεις ή ασκήσεις. Οι αξιολογικές μονάδες είναι 100 συνολικά, 50 για κάθε γνωστικό πεδίο. Δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Οι υποψήφιοι δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία αυτή.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»: Η μυστηριώδης πνευμονία εμφανίστηκε και σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κίνα, την Ευρώπη αλλά και την Αμερική καθώς τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

Συνετρίβη ελικόπτερο σε δρόμο της Μαδρίτης – Δείτε βίντεο

Ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στον Περιφερειακό της Μαδρίτης, μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe. Όπως μεταδίδει…

1 Δεκεμβρίου 2023

Άγριος καυγάς μεταξύ μαθητριών γυμνασίου: 3 κοπέλες επιτέθηκαν σε 14χρονη – Κατέγραφαν το συμβάν σε κινητό

Άγριος καυγάς μεταξύ ανήλικων μαθητριών σημειώθηκε την Πέμπτη, μετά από σχολική εκδρομή στο Ηράκλειο Κρήτης.…

1 Δεκεμβρίου 2023

Πιο δημιουργικά και περισσότερο διασκεδαστικά φέτος τα Χριστούγεννα στο Fashion City Outlet με το LEGO XMAS TREE έξω από το κατάστημα Μουστάκας!

Η Lego και το κατάστημα παιχνιδιών Μουστάκας στο Fashion City Outlet κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα…

1 Δεκεμβρίου 2023

Παράταση 2-6 μηνών στην καταβολή φορο-οφειλών – Ποιους αφορά

Yλοποιώντας τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι οι κάτοικοι σε περιοχές πληγείσες από τις πρόσφατες φυσικές…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τη Δευτέρα ανακοινώνεται το όνομα της ΚΟ των «11»

Σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, Σεράφειο (Εχελιδών…

1 Δεκεμβρίου 2023