Τοπικά

Αιτήσεις για ένταξη στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελουμένων των ΚΗΦΗ Βόλου και Νέας Αγχιάλου

Τα Κ.Η.Φ.Η ( Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ) Αγριάς Βόλου και Νέας Αγχιάλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α-Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελουμένων στις δομές και στις δραστηριότητές τους.

Τα Κ.Η.Φ.Η είναι δομές συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» με τίτλο «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Η.Φ.Η) ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ», οι οποίες αποτελούν ένα χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικά ή ψυχοκοινωνικά προβλήματα..

Βασικός σκοπός των δομών είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό περιβάλλον καθώς και η διατήρηση μιας φυσιολογικής και εργασιακής ζωής των μελών του συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με τη φροντίδα των ατόμων αυτών, τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

Υπηρεσίες που παρέχονται στα Κ.Η.Φ.Η της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου.
• Μεταφορά των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο, με ειδικό προσαρμοσμένο όχημα για άτομα με καροτσάκι ή με το ειδικό Πι, (Κ.H.Φ.Η Αγριάς και Κ.Η.Φ.Η Βόλου). Το Κ.Η.Φ.Η Αγριάς καλύπτει με δρομολόγια και την περιοχή Ανω και Κάτω Λεχωνίων.
• Συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα από τις 7:30 έως τις 15:30 για το Κ.Η.Φ.Η Αγριάς και από τις 7:00 έως τις 3:00 για τα Κ.Η.Φ.Η Βόλου και Νέας Αγχιάλου.
• Πρόγραμμα νοσηλευτικών θεραπευτικών πράξεων καθώς και φροντίδα ατομικής υγιεινής (λουτρά) και σίτησης ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου.
• Παροχή ατομικής και ομαδικής φυσικοθεραπευτικής άσκησης.
• Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησης υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των κοινωνικών φροντιστών.
• Συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας – εκδηλώσεων και κοινωνικής ένταξης με ολιγόωρες αποδράσεις – εκδρομές.
• Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι απολύτως δωρεάν και η επιλογή της ένταξης ωφελούμενων στις δομές είναι από 65 ετών και άνω και γίνεται κατόπιν σχετικής μοριοδότησης συγκεκριμένων προϋποθέσεων.( Κατάσταση υγείας, εισοδήματος και οικογενειακού περιβάλλοντος ). Για την εγγραφή των ωφελουμένων στην συμπληρωματική κατάσταση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε : Για το Κ.Η.Φ.Η Αγριάς (Ανδρέα Παπανδρέου 2 & Λεωφόρος Δημοκρατίας),παραλιακός δρόμος, πλησίον ΚΑΠΗ στο τηλ. 24280-91040. Υπεύθυνη δομής κα Ρήγα Ασημένια. Για το Κ.Η.Φ.Η Βόλου στο τηλ. 24210-35578 (Γιαννιτσών 2 με Μητροπολίτου Γρηγορίου ). Για το Κ.Η.Φ.Η Νέας Αγχιάλου πληροφορίες στο τηλ. 24280 – 78182 ( Ελληνικής Αεροπορίας 27 ).Υπεύθυνη δομής κα Ζαβού Μαρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το