Τοπικά

Αιτήσεις για αντικατάσταση κυψελών – Πρόγραμμα για τους Θεσσαλούς μελισσοκόμους

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας καλεί τους μελισσοκόμους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιος δικαιούχος των δράσεων του μελισσοκομικού προγράμματος, είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης έως και την 21η Ιανουαρίου 2019 ή η θεώρηση του μελισσοκομικού βιβλιαρίου κατά το διάστημα μεταξύ 1η Σεπτεμβρίου και 31η Δεκεμβρίου 2018. Οι δηλώσεις διαχείμασης μπορούν να υποβληθούν και μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας.

Δικαιούχοι της δράσης αντικατάστασης κυψελών είναι όσοι: Κατέχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια, έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο, έχουν υποβάλλει δήλωση διαχείμασης έως την 21η Ιανουαρίου 2019 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018. Τα τιμολόγια των κυψελών μπορούν να έχουν ημερομηνία έκδοσης και εξόφλησης από 1 Αυγούστου 2018 μέχρι και 20 Μαΐου 2019. Δικαιούχοι της δράσης για την ενίσχυση της δαπάνης για τη μετακίνηση των μελισσιών είναι οι μελισσοκόμοι που: Διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες. Κατέχουν τουλάχιστον 110 μελισσοσμήνη. Έχουν θεωρημένο Μελισσοκομικό Βιβλιάριο. Υποβάλουν δήλωση των κυψελών διαχείμασης έως την 21η Ιανουαρίου 2019 ή θεωρήσουν το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο από 1η Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018. Έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 € . Μελισσοκόμοι που εγγράφηκαν στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες και/ή υπέβαλλαν δήλωση ΟΣΔΕ και/ή εντάχτηκαν στο καθεστώς νέων αγροτών για πρώτη φορά εντός των δύο προηγούμενων ημερολογιακών ετών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης, απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης των 5.000 €.

Εντάσσονται επίσης οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, κάτοχοι τουλάχιστον 110 κυψελών διαχείμασης, θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο και ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €. Τα Δελτία Αποστολής και οι φορτωτικές θα πρέπει να εκδοθούν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση έως την 1η Ιουλίου 2019. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2421032946 Email: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το