Κόσμος

Αίτημα της Pfizer για επείγουσα έγκριση του εμβολίου

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι κατέθεσε την Παρασκευή αίτημα προς τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA) ώστε να επιτρέψουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού και έτσι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έγκρισή του και την κυκλοφορία του. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιό τους εμφανίζει 95% αποτελεσματικότητα στην προστασία των ασθενών από τον κορωνοϊό.

Οπως μεταδίδει το CNBC, oι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η προστασία που παρέχει το εμβόλιο και τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που εμφάνισε θα της δώσουν την πολυπόθητη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ακόμα και πριν την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών.
Εκτός από την υποβολή της έγκρισης στον συγκεκριμένο οργανισμό Pfizer και Biontech άρχισαν την υποβολή αιτήσεων για να εγκριθεί το εμβόλιό τους στην Ευρώπη και την Βρετανία. «Η δουλειά μας να παραδώσουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι πιο επείγουσα από ποτέ», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ωρες μετά την έγκριση θα αρχίσει η διανομή του εμβολίου
Ζήτημα λίγων ωρών θα πρέπει να θεωρείται η διανομή του εμβολίου της Pfizer από τη στιγμή που θα προχωρήσει η έγκρισή του. Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε την Πέμπτη ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Αλβέρτος Μπουλά μιλώντας στο Sky News. Ακόμη ο κ. Μπουρλά επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατ. δόσεις εμβολίου και η παραγωγή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer τόνισε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του εμβολίου COVID-19 «εντός ωρών» από τη λήψη της επίσημης έγκρισης. Παράλληλα θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα – μέσα σε λίγες μέρες» και θα ξεκινήσει άμεσα να στέλνει τις πρώτες από τις 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν ήδη γίνει.

Aκόμη συμπλήρωσε ότι η αποστολή των δόσεων στις χώρες θα γίνει μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές. Επιπλέον θα αυξηθεί η πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης». Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά ο κόσμος θα πρέπει να είναι «υπομονετικός» επειδή η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.
«Το φως είναι πραγματικό – υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς». Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της «Φάσης 3», του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

Το μήνυμα του Μπουρλά στους νέους
ΟΑλβέρτος Μπουρλά, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ένας ομογενής από τη Θεσσαλονίκη είναι στο τιμόνι της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer που φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Άλβερτος Μπουρλά, που εργάστηκε σε πέντε διαφορετικές ηπείρους, έζησε σε οκτώ διαφορετικές πόλεις και συνεργάστηκε με ιδιαίτερα ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μίλησε για τη δική του εμπειρία στον επαγγελματικό του χώρο ενώ παράλληλα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους φοιτητές να βάλουν τον «πήχη πολύ ψηλά».

«Ποτέ δεν ξέχασα από που ξεκίνησα και που το οφείλω. Η συμβολή του Αριστοτέλειου στην όποια επιτυχία μου επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την επιστημονική μου εκπαίδευση. Το Αριστοτέλειο διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου και ολοκλήρωσε την προσωπικότητα μου στην πιο κρίσιμη γι’ αυτό δεκαετία της ζωής μου από τα 18-28 μου χρόνια. Απέκτησα κουλτούρες, αξίες και ιδανικά», αναφέρει ο κ. Μπουρλά.

«Προς τους φοιτητές θα ήθελα να εκφράσω μια προτροπή: μην περιορίζεται τα όνειρά σας, αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας, για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο επικεντρωθείτε στο να κάνετε άριστα τη δουλειά του σήμερα, κάντε εχθρό σας τη μετριότητα. Να βάζετε καθημερινά πολύ ψηλά τον πήχη και όταν τον ξεπεράσετε, να βάζετε τον πήχη ψηλότερα», κατέληξε ο Αλβέρτος Μπουρλά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το