Τοπικά

Αίτημα για τρίτο δάσκαλο στο Δημοτικό Τρικερίου – Δεν καλύφτηκε η θέση με τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την τοποθέτηση και τρίτου δασκάλου που χρειάζεται το σχολείο, ζητούν οι γονείς μαθητών στο Δημοτικό Τρικερίου με τη θέση να μην καλύπτεται από τις προσλήψεις αναπληρωτών της περασμένης Παρασκευής και ο προβληματισμός να περισσεύει.
Το Δημοτικό Τρικερίου με περίπου 30 μαθητές είναι τριθέσιο εκ των οποίων οι δύο θέσεις καλύπτονται κανονικά. Η τρίτη θέση, αν και τοποθετήθηκε δασκάλα, έμεινε κενή, καθώς η εκπαιδευτικός έλαβε άδεια, όπως τονίστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Έτσι οι δύο δάσκαλοι μοιράζονται από τρεις αίθουσες, με τη διδασκαλία σε αυτές τις περιπτώσεις να μην και είναι εύκολη.
Οι γονείς στο Τρίκερι ήλπιζαν ότι το υπουργείο Παιδείας θα κάλυπτε το κενό με την πρόσληψη ενός αναπληρωτή, αλλά αυτό δεν έγινε. Πλέον διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για περιθωριοποίηση της περιφέρειας και αδιαφορίας της Πολιτείας για τον αγώνα που κάνουν οι γονείς να διατηρούν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίας στα χωριά.
«Τόσο εμείς ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ζητήσαμε από το υπουργείο Παιδείας την πρόσληψη πέντε αναπληρωτών δασκάλων για την Α’ Μαγνησίας και ενός αναπληρωτή για τη Β’ Μαγνησίας. Τελικά το υπουργείο Παιδείας μας έστειλε μόνο τον αναπληρωτή δάσκαλο για τη Β’ Μαγνησίας τον οποίο και θα τοποθετήσουμε στην Αλόννησο. Δυστυχώς για τις πέντε κενές θέσεις που έχουμε στη χερσαία Μαγνησία, δεν μας έστειλε κανέναν αναπληρωτή. Και αν σε κάποια σχολεία μπορούμε να καλύψουμε έστω με δυσκολία τα κενά αυτά εκ των ενόντων, εντούτοις στο Δημοτικό Τρικερίου αυτό είναι πολύ δύσκολο. Εκεί χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ακόμη έναν δάσκαλο, καθώς το σχολείο είναι τριθέσιο και αυτή τη στιγμή έχει δύο δασκάλους. Θα ζητήσουμε ξανά από το υπουργείο Παιδείας να μας στείλει αναπληρωτές και ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακούσει το αίτημά μας».
Πάντως είναι άγνωστο, πότε θα κάνει ξανά προσλήψεις αναπληρωτών το υπουργείο το οποίο ήδη έχει προσλάβει και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης κοντά στους 27.000 αναπληρωτές.
Στο Δημοτικό Τρικερίου εκτός από τους δύο δασκάλους διδάσκουν ένας γυμναστής και μια καθηγήτρια αγγλικών.

Η σίτιση
Κοντά στους 1.600 ανέρχονται οι μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να σιτίζονται φέτος κάθε μεσημέρι στα 19 Δημοτικά του Βόλου μέσα από πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.
Το πρόγραμμα σίτισης αναμένεται να ξεκινήσει από το υπουργείο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πέρυσι είχε αρχίσει τον Νοέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το