Τοπικά

Αίτημα για δημοτικό κυνοκομείο στον Αλμυρό

Τη δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου στον Αλμυρό απαιτούν οι κάτοικοι του Πτελεού, επιτροπή των οποίων έθεσε το θέμα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε 160 σημάνσεις και 180 στειρώσεις, ωστόσο το πρόβλημα είναι άλυτο.
«Η μόνη άδεια που δίνεται στους Δήμους είναι για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας, όπου εκεί υπάρχει χρονικό όριο 40 – 45 ημερών για την παραμονή του κάθε ζώου.
Η υιοθεσία αποτελεί μια από τις πιο δραστικές λύσεις. Το κάθε σπίτι μπορεί να συντηρήσει από ένα σκυλί. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε στην ήδη υπάρχουσα επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Εσερίδης.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Υφαντή Αθηνά ανέφερε πως τα μέτρα των στειρώσεων δεν είναι αρκετά και το ζήτημα πρέπει να λυθεί με τη δημιουργία κυνοκομείου.
Ο κ. Σπύρος Γουρναρόπουλος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σούρπης δήλωσε πως το πρόβλημα έχει ξεφύγει και επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα.
«Τα αδέσποτα αποτελούν τεράστιο πρόβλημα και δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση έχει επωμιστεί όλο το βάρος της διαχείρισης του θέματος. Πιστεύω πως πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να βρούμε ένα σχέδιο δράσης. Σίγουρα πρέπει να συνεχιστούν οι στειρώσεις» είπε από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Χατζυκυριάκος, πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος.
Τη δημιουργία μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσούτσας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το