Τοπικά

Αίτημα για 3.400 αλλοδαπούς εργαζόμενους στη Μαγνησία από την Περιφερειακή Ενότητα

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών 3.400 αλλοδαπούς εργαζόμενους για να απασχοληθούν στον Νομό. Τους 3000 εργαζόμενους ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο οποίος πέρσι αν και ζήτησε τον ίδιο αριθμό, εγκρίθηκαν 1.200 θέσεις εργασίας.
Χθες πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σύσκεψη για το προσωπικό που θα ζητηθεί για να απασχοληθεί στις αγροτικές κυρίως εργασίες των Συνεταιρισμών του Νομού, από όπου λείπουν εργατικά χέρια.

Στη σύσκεψη μετείχε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχάνων, ενώ βιομηχανία της Μαγνησίας ζήτησε δέκα ηλεκτροσυγκολλητές. Επίσης ζητήθηκαν και πέντε εργάτες εξόρυξης πέτρας.
Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι απασχολούνται στον τομέα της αλιείας, της μελισσοκομίας και στις αγροτικές εργασίες, καθώς για τους συγκεκριμένους κλάδους δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες από Έλληνες.
Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους από την Αίγυπτο, τα Σκόπια, το Πακιστάν, τη Συρία και την Ινδία που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έλαβε την έκθεση από τους εργοδοτικούς φορείς αναφορικά με την εκτίμησή τους για τον αριθμό πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι είναι αναγκαίο να εισέλθουν, με τη διαδικασία της μετάκλησης, με σκοπό την εργασία στη Μαγνησία για τη διετία 2019-2020 και τον μεγαλύτερο αριθμό ζήτησε ο Συνεταιρισμός Ζαγορίν.
Στην έκθεση αυτή κάθε φορέας έπρεπε να αναφέρει αν πρόκειται για εξαρτημένη εργασία και την ειδικότητα αυτής ή εποχική εργασία και την ειδικότητα αυτής ή απασχόληση αλιεργατών ή απασχόληση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης.
Οι θέσεις αυτές αφορούν στις ειδικότητες εργατών γης, εργατών κτηνοτροφίας (σε μη στεγασμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις) και μελισσοκόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το