Τοπικά

Αίτημα από την ΟΕΒΕΜ επιδότησης με πετρέλαιο και για επιχειρήσεις

Να υπάρξει επιδότηση και στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πετρέλαιο ζητεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, καθώς το κόστος έχει αυξηθεί και δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια.
Για το θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας τονίζοντας πως «σωστά η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την επιδότηση στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν. Ωστόσο από τις ανακοινώσεις δεν ακούσαμε τίποτα για επιδότηση στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να λειτουργούν. Το αίτημά μας, λοιπόν προς την κυβέρνηση το οποίο το έχουμε γνωστοποιήσει, είναι να επιδοτηθούν και οι επιχειρήσεις που για να λειτουργήσουν δεν χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο, αλλά το πετρέλαιο».
Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν επιχειρήσεις στο Πήλιο, τις Βόρειες Σποράδες, σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, ακόμη και εντός του Βόλου που για να λειτουργήσουν και να προσφέρουν στους καταναλωτές τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους, δεν έχουν φυσικό αέριο, αλλά πετρέλαιο το οποίο μάλιστα έχει ακριβύνει».
«Από την εικόνα που έχουμε από τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στην ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων υπάρχει ένα 40% αυτών που λειτουργεί με το πετρέλαιο του οποίου η τιμή έχει αυξηθεί σημαντικά. Φέτος το πετρέλαιο κίνησης έχει 1,50 ευρώ και πέρυσι ήταν στο ένα ευρώ. Για παράδειγμα μια επιχείρηση για 1000 λίτρα πετρελαίου που προμηθευόταν, έδινε πέρυσι 1065 ευρώ και φέτος 1.500 ευρώ για να κάνει ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες».
Ερωτηθείς ο κ. Τσουράπας, πώς τα βγάζουν πέρα οι επιχειρήσεις με αυτές τις καταστάσεις που βιώνουν, ο ίδιος απάντησε πως «απλώς δεν τα βγάζουν πέρα. Κάτι αφήνουν απλήρωτο για να μπορούν να λειτουργήσουν. Και συνήθως αυτά που δεν πληρώνουν είναι, ό,τι έχει να κάνει με τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και οφειλές προς τη ΔΕΗ. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι επιχειρήσεις φαίνεται να λειτουργούν, αλλά ουσιαστικά υπολειτουργούν και δημιουργούνται συνεχώς νέα χρέη, όπως έχουν προκύψει τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την υγειονομική κρίση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το