Αθλητισμός

Αισιοδοξία για την απόφαση των λοιμωξιολόγων στον Ολυμπιακό Β.

Την Πέμπτη 21/1 η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου και στην ατζέντα υπάρχει και το θέμα της Φούτμπολ Λιγκ. Αρχικά, να επιτραπεί στις ομάδες να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις και στη συνέχεια, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τον Φεβρουάριο να αρχίσει και το πρωτάθλημα.
Οι 20 ομάδες της κατηγορίας ευελπιστούν να δοθεί το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις, καθώς οι συνεχείς αναβολές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών, που βλέπουν την καριέρα τους να κρέμεται σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Μετά το χθεσινό άνοιγμα της αγοράς, σιγά-σιγά θα επιστρέψει και ο αθλητισμός στην κανονικότητα, πρώτα ο επαγγελματικός και μετά ο ερασιτεχνικός. Αξίζει να αναφέρουμε, πως όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έστειλαν υπογεγραμμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο στη λίγκα, καθώς όλες υποστηρίζουν πως θα το τηρήσουν ευλαβικά, κάνοντας μοριακά τεστ σε εβδομαδιαία βάση, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο.
Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, θα χρειαστεί ένα διάστημα τριών τουλάχιστον εβδομάδων προετοιμασίας, προκειμένου οι ομάδες να μπουν στο πρωτάθλημα. Στο διάστημα αυτό οι σύλλογοι της Φούτμπολ Λιγκ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν φιλικά παιχνίδια, παρά μόνο να δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις, βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και δουλεύοντας πάνω σε θέματα τακτικής.
Αν υποθέσουμε, πως οι ομαδικές προπονήσεις θα επιτραπούν από την ερχόμενη εβδομάδα, από τη στιγμή που θα χρειαστούν κάποιες μέρες για να υποβληθούν όλοι όσοι εμπλέκονται με τη Φούτμπολ Λιγκ σε μοριακά τεστ, το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να αρχίσει πριν τις 15 Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το